Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Litoral » Judet Constanta » Constanta » Cazare Constanta » Obiective turistice » In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

Pe drumul dintre Constanța și Călărași ,  la doi pași de Adamclisi și la 4 km de satul Ion Corvin, găsim Peștera Sfântului Andrei.

 

Aici era o vale cunoscută din vechime ca „Valea Călugărilor”. Un semn evident al retragerii în pustnicie a creștinilor împătimiți de Dumnezeu.

 

Peștera Sfântului Andrei a fost redescoperită în 1943 și sfințită ca lăcaș de închinăciune în 1944. Războiul și comunismul au adus-o însă în paragină. După 1989 s-a ridicat o mănăstire, aici stabilindu-se doi călugări de la Sihăstria.

 

Potrivit tradiției, Sfântul Andrei a fost apostolul sciților, pe tărâmul Dobrogei de azi, ajungând chiar până la Kiev.

 

Sfântul Pavel sugerează că la sciți ar fi ajuns cuvântul lui Dumnezeu. În jurul anului 300, istoricul și episcopul Eusebiu de Cezareea consemnează o veche tradiție potrivit căreia apostolii și ucenicii au tras la sorți locurile de misiune.

 

„Lui Toma i-au căzut sorţii să meargă în Parţia, lui Andrei în Sciţia, lui Ioan în Asia”, a scris Eusebiu de Cezareea în cartea sa de căpătâi, „Istoria Bisericii”. Pe vremea apostolatului Sfântului Andrei, Sciția – Dobrogea de astăzi - era deja sub stăpânire romană, deci era oarecum facil ca apostolii să vină și pe acese meleaguri. Tradiția spune că Andrei ar fi ajuns până la Kiev – Ucraina de astăzi.

 

Discipol al Sfântului Ioan Botezătorul, Andrei a fost martor al Botezului Domnului. Sfântul Andrei este numit Întâiul Chemat deoarece, după acest botez, l-a urmat pe Isus și l-a adus la Mîntuitor și pe fratele său, Petru. Episodul este descris de Ioan Evanghelistul.

 

TRIPDor: Sfântul Andrei. Ocrotitorul românilor este Întâiul Chemat

 

Sfântul Andrei  a fost crucificat în Patras, în Grecia. Considerându-se nedemn să fie ucis la fel ca Mântuitorul, Sfântul Andrei a cerut să fie ucis pe o cruce în semn de X – „crucea Sfântului Andrei”.

 

Este ocrotitorul pescarilor, pescar fiind și el asemenea fratelui său, al Scoției, României, Ucrainei și Rusiei.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Site-ul Brukenthalului, printre cele mai creative din lume
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

29 Nov 2017
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

29 Nov 2017
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

29 Nov 2017
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

29 Nov 2017
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

29 Nov 2017
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul