Pe drumul dintre Constanța și Călărași , la doi pași de Adamclisi și la 4 km de satul Ion Corvin, găsim Peștera Sfântului Andrei.
Aici era o vale cunoscută din vechime ca „Valea Călugărilor”. Un semn evident al retragerii în pustnicie a creștinilor împătimiți de Dumnezeu.
Peștera Sfântului Andrei a fost redescoperită în 1943 și sfințită ca lăcaș de închinăciune în 1944. Războiul și comunismul au adus-o însă în paragină. După 1989 s-a ridicat o mănăstire, aici stabilindu-se doi călugări de la Sihăstria.
Potrivit tradiției, Sfântul Andrei a fost apostolul sciților, pe tărâmul Dobrogei de azi, ajungând chiar până la Kiev.
Sfântul Pavel sugerează că la sciți ar fi ajuns cuvântul lui Dumnezeu. În jurul anului 300, istoricul și episcopul Eusebiu de Cezareea consemnează o veche tradiție potrivit căreia apostolii și ucenicii au tras la sorți locurile de misiune.
„Lui Toma i-au căzut sorţii să meargă în Parţia, lui Andrei în Sciţia, lui Ioan în Asia”, a scris Eusebiu de Cezareea în cartea sa de căpătâi, „Istoria Bisericii”. Pe vremea apostolatului Sfântului Andrei, Sciția – Dobrogea de astăzi - era deja sub stăpânire romană, deci era oarecum facil ca apostolii să vină și pe acese meleaguri. Tradiția spune că Andrei ar fi ajuns până la Kiev – Ucraina de astăzi.
Discipol al Sfântului Ioan Botezătorul, Andrei a fost martor al Botezului Domnului. Sfântul Andrei este numit Întâiul Chemat deoarece, după acest botez, l-a urmat pe Isus și l-a adus la Mîntuitor și pe fratele său, Petru. Episodul este descris de Ioan Evanghelistul.
TRIPDor: Sfântul Andrei. Ocrotitorul românilor este Întâiul Chemat
Sfântul Andrei a fost crucificat în Patras, în Grecia. Considerându-se nedemn să fie ucis la fel ca Mântuitorul, Sfântul Andrei a cerut să fie ucis pe o cruce în semn de X – „crucea Sfântului Andrei”.
Este ocrotitorul pescarilor, pescar fiind și el asemenea fratelui său, al Scoției, României, Ucrainei și Rusiei.
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Site-ul Brukenthalului, printre cele mai creative din lume