Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Vrancea » Focsani » Cazare Focsani » Obiective turistice » Biserica „Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Focsani
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Biserica „Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Focsani

Biserica „Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Focsani

 

În anul 1661, domnitorul tarii Românesti Grigore Ghica pune bazele unei manastiri, ce avea sa poarte hramul „Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul”, chiar în târgul Focsanilor. Biserica “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” din Focsani a fost ridicata în partea munteana a orasului, învecinându-se cu hotarul ce separa, pâna la Unirea din 1859, Moldova de Tara Româneasca.
 
Martor al marilor evenimente sociale, culturale si religioase petrecute în imediata sa apropiere, lacasul a fost transformat în scurt timp în manastire, devenind cel mai bogat asezamânt monahal de la Carpatii de Curbura. De-a lungul timpului acestei manastiri i-au fost oferite danii de catre Al. Ipsilanti, Duca Voda, Serban Cantacuzino, Constantin Brâcoveanu, Mihail Racovita, ajungând sa se numere printe cele mai înstarite ansambluri monastice din zona. Tot aici s-a oficiat cununia religioasa a domnitorului Gheorghe Bibescu cu Maritica Ghica, nas de cununie fiind domnitorul Moldovei, Mihail Sturdza. 
 
În data de 29 martie 1854 un incendiu a distrus o buna parte a manastirii, punând capat dominatiei acesteia în „Orasul de pe Milcov”. Un an mai târziu, inginerul Katilino a realizat planul gradinii aflata între zidurile asezamântului, devenita astazi Gradina Publica. Primul teatru din Focsani a fost ridicat chiar pe locul acestei gradini de catre Ion Lupescu, iar într-una dintre chiliile manastirii a functionat din 1834 una din primele scoli din oras. 
 
În urma incendiului devastator ramâne biserica care în trecut fusese zidita din caramida, pe fundatie de piatra, în forma de cruce cu trei abside si cu împartirea traditionala: altar, naos, pronaos. În interior s-au pastrat mici portiuni de pictura, iar fatadele erau tencuite si decorate cu doua rânduri de firide suprapuse. În biserica se aflau icoane, candele, cadelnite, obiecte de argint, carti grecesti si românesti, odoare, policandru, sfesnice, vesminte.
 
În urma cutremurului din 1977 Biserica „Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul” a fost restaurata.
 
Localizare: 
 
Biserica „Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul” se afla în Piata Unirii nr. 10, municipiul Focsani, judetul Vrancea.
 
Coordonate GPS: 45.696, 27.185.
 
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

21 Mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

21 Mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

21 Mar 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

21 Mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

21 Mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul