Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Vrancea » Focsani » Cazare Focsani » Obiective turistice » Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

 

Manastirea Varzaresti se afla în judetul Vrancea, la 8 km de soseaua Focsani-Râmnicu Sarat si 2 km de comuna Urechesti, într-o poiana aflata la marginea padurii, sub punctul numit Magura.
 
Initial manastirea s-a numit Urechesti, luând numele satului din apropiere. Abia în secolul XVIII a primit actuala denumire, Varzaresti.
 
Dupa ce s-a încheiat pacea dintre domnul Tarii Românesti, Matei Basarab, si domnul Moldovei, Vasile Lupu, ca semn al împacarii dintre cei doi, fiecare a construit cîte o biserica în tara celuilalt. Vasile Lupu a ridicat Biserica Stela din Târgoviste, iar Matei Basarab - Manastirea Soveja din Vrancea. În acelasi timp, în anul 1645, Radu Varzaru, armasul domnului Matei Basarab, ridica Manastirea Varzaresti cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
 
La 1 aprilie 1684, nepotii ctitorului o închina Manastirii Aninoasa-Muscel. Între 1749 si 1780 manastirea este abandonata, iar în 1784 mitropolitul Dositei Filitis, vazând ca schitul este neglijat, hotaraste ca acesta sa devina metoc al mitropoliei. În 1835 manastirea îsi recapata independenta iar în 1890, la initiativa lui Ionita Ilie din Palanca si a altor credinciosi, se construieste o noua biserica  care va fi sfintita în anul 1900, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. În 1928, biserica, aflata în proasta stare si partial ruinata, este renovata de Stan Ilie, fiul adoptiv al ctitorului Ionita Ilie. Biserica veche este restaurata între anii 1929-1931 prin grija ieromonahulu Lavrentie, acesta suportând si o parte din cheltuieli.
 
Cel mai important staret al manastirii a fost protosinghelul Seberian care a pastorit între 1849 si 1874. El a ridicat clopotnita, alte case, a facut reparatii capitale la biserica veche si a turnat clopotul cel mare, care va fi luat de germani în razboi. În vremea lui a fost singurul staret la doua manastiri, fiind chemat sa pastoreasca si manastirea Dalhauti.
 
Traditia arata ca Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla , prima romanca trecuta in calendarul sfintilor, si-a inceput viata monahala la Manastirea Varzaresti.
 
În 1959 manastirea a fost desfiintata si trecuta în proprietatea C.A.P. Urechesti. Dupa revolutie, în 1990, manastirea a fost reînfiintata. Cele doua biserici se afla în stare avansata de degradare deoarece nu s-a reusit renovarea lor, din lipsa de fonduri.
 
În colectia Manastirii Varzaresti se regasesc numeroase odoare si carti vechi tiparite între 1704 si 1865.
 
Localizare: Manastirea Varzaresti se afla în satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea: pe soseaua E85 Focsani - Râmnicu Sarat din localitatea Urechesti (12 km dinspre Focsani sau 36 dinspre Râmnicu Sarat ), 8 kilometri spre NV pâna la manastire.
 
Coordonate GPS: 45.608487, 27.029027
 
 
 
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

21 Mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

21 Mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

21 Mar 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

21 Mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

21 Mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul