Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Vrancea » Lepsa » Cazare Lepsa » Obiective turistice » Cheile Tisitei (jud. Vrancea)
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Cheile Tisitei (jud. Vrancea)

Cheile Tisitei (jud. Vrancea)

Cheile Tisitei se afla in Muntii Vrancei, la circa 70 km nord-est de Focsani. Cheile au fost strabatute odata de o cale ferata, urmele terasamentelor, podurilor si vechilor tuneluri pastrandu-se pana astazi.

Traseul prin Cheile Tisitei este marcat cu triunghi rosu. Partea cea mai spectaculoasa este pana la Pandar, cu cateva treceri pe poduri firave de lemn sau ajutati de lanturi pe peretii stancosi care marginesc Tisita. Dupa Pandar urmeaza arcadele vechilor tuneluri.

Pana la Pandar, responsabilii Rezervatiei Cheile Tisitei va ofera un interesant traseu tematic cu puncte in care sunt oferite informatii despre trei animale salbatice care traiesc in muntii Romaniei: ursul, lupul si rasul. La Pandar ajungeti dupa circa 1 ½ – 2 ore.

Apoi, pentru a ajunge la „tunelul mare” - care are 267 metri lungime - trebuie sa mai urcati, treceti pe sub doua arcade sapate in stanca si apoi sa traversati Tisita, lucru posibil daca nu a plouat recent. Noi am facut traseul dupa o furtuna urmata a doua zi de o ploaie torentiala, asa ca a trebuit sa ne oprim inaintea “tunelului mare” si sa facem cale intoarsa.

La “tuneul mare” ajungeti dupa circa 2 ½ – 3 ore de la intrarea in Rezervatie, va puteti intoarce la punctul de plecare in circa doua ore. Puteti avea sansa de a vedea capre negre pe peretii stancosi.

Traseul cu triunghi rosu continua si dupa “tunelul mare” ajungand in Saua Geamana, la 1469 m altitudine dupa circa noua ore. De aici, in cazul in care campati in Saua Geamana, puteti cobori in Tulnici pe banda rosie in circa sase ore. O alta poteca, nemarcata, urmeaza culmea prin Stanca Gurguiata (1440 m) si Varful Porcului pentru a cobori inapoi in Gura Tisitei.

O alta varianta de coborare din zona ”tunelului mare” este prin Cheile Tisitei Mici si Dealul Crucii in satul Gresu, aflat putin mai sus de Lepsa, traseu nemarcat, unde ajungeti dupa 22 de km de la intrarea in Rezervatia Cheile Tisitei.

Accesul in Cheile Tisitei se face din soseaua Focsani-Targu Secuiesc, intre satele Tulnici si Lepsa, mai sus de Tabara de la Galaciuc. Din drumul spre Lepsa se desprinde un drum la stanga, peste pod, care ajunge la intrarea in Rezervatie.

Raul Tisita se varsa in Putna, ceva mai jos de Cheile Tisitei formandu-se spectaculoasa Cascada a Putnei.

La intoarcere spre Focsani, puteti face un scurt popas in Barsesti, dupa Tulnici, unde se afla pe vremuri gospodaria Babei Teodora Vrancioaia, ai carei sapte fii i-au fost sprijin lui Stefan cel Mare contra turcilor. Casa Babei Vrancioaia din Barsesti, construita din barne, pastreaza memoria acelor evenimente, in apropiere fiind ridicat un monument de piatra de catre Regina Elisabeta.

Cazare in Lepsa
Cazare in Tulnici

Localizare. Cheile Tisitei se afla inainte de satul Lepsa, dupa satul Tulnici, la circa 70 km nord-vest de Focsani, cu intrare din DN2A Focsani-Targu Secuiesc, judetul Vrancea.

Coordonate GPS: 45.940555, 26.585833

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

12 Jun 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

12 Jun 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

12 Jun 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

12 Jun 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

12 Jun 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul