Atestata in documente cu cateva secole in urma, pestera liliecilor a fost prima data analizata de catre specialisti abia dupa anul 1950. Pestera se afla in Platforma branului, la o altitudine de 950 metri si este in prezent populata dupa cum sugereaza si numele, de specii foarte rare de lilieci, incadrandu-se in rezervatiile natural de tip speologic, si fiind cercetata de-a lungul anilor din punct de vedere biospeologic de catre carcetatorii de la Institutul de Speologie din Bucuresti.
Pestera a fost formata de un afluent al Paraului Valea cu Cale prin eroziune, spatial din interior fiind si in prezent modelat de diferite formatiuni calcaroase numite “lacrimi ale pamantului”. Interiorul pesterii este traversat de catre o apa maloasa, fapt pentru care este recomandat sa se intre in pestera cu echipament de protective si cu lanterna pentru vizibilitate mai buna.
Unii specialisti sunt de parere ca accesul in pestera ar trebui oprit pentru a proteja mai bine aceste specii rare de lilieci prezente, motiv pentru care cei interesati ar trebui sa ia acst fapt ca pe un imbold, pentru a profita de ocazie si a vizita cat mai curand aceasta minunatie a naturii. Accesul la pestera se face foarte usor, iar zona este plina de obiective turistice, drumul pana aici fiind cu siguranta o experienta interesanta si pentru cei mai pretentiosi dintre turisti.
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei
Cabana Curmatura - Piatra Craiului
Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung