Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Transfagarasan » Judet Arges » Nucsoara » Cazare Nucsoara » Obiective turistice » Din Trafagarasan, spre Negoiu si Fereastra Zmeilor
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Din Trafagarasan, spre Negoiu si Fereastra Zmeilor

Din Trafagarasan, spre Negoiu si Fereastra Zmeilor

Abordarea crestei fagarasene dinspre sud da farmec urcarii culmelor prelungi si mai domoale, care caracterizeaza partea musceleana a Fagarasilor, spre deosebire de crestele scurte, abrupte si zimtate ale nordului. Ascensiunea dinspre sud, dinspre Slatina (Nucsoara), Bradet, dinspre Valea Vâlsanului, sau prin culmile prelungi ale Muntelui Scarisoara - Malita desprins din Modoveanu, solicita mai mult timp, dar parca ofera si mai mult ragaz gândurillor si contemplarii privelistii.
 

Din Valea Râului Capra, ce însoteste Transfagarasanul, pâna la Vidraru sunt doua trasee, prin care se pot aborda Vârful Negoiu (2535 m), al doilea varf al României dupa Moldoveanu, si Fereastra Zmeilor (2175 m), numita si Portita Arpasului, spectaculoasa formatiune de calcar.

Traseul spre Vârful Negoiu dinspre Transfagarasan porneste de la cantonul Piscul Negru (35 km nord de barajul Vidraru, km 102 al DN7C; aici este cabana Cota 1200; s-au constuit Hotel Piscu Negru si Hotel Siesta) si este accesibil doar vara celor care au experienta si buna pregatire fizica pâna pe Negoiu durând 5-6 ore. De la Piscul Negru, dupa ce trecem pe Râul Capra, urcam poteca marcata cu triunghi albastru care urmareste pârâul Palltinului, si apoi, cam dupa o ora, ne despartim de marcajul cu punct albastru ce ne-a insotit pana acum (care continua la dreapta ajungând în Saua Paltinul), si urmam, la stânga, Valea Pârâului Caltun, poteca marcata în continuare cu triunghi albastru. Printre jnepeni ajungem în caldarea glaciara la Lacul Caltun (2135 m), pe malul caruia este si un refugiu Salvamont.

De la Piscul Negru pâna la Lacul Caltun se fac 3-3 ½ ore. De la Caltun, pe poteca de creasta marcata cu banda rosie, putem ajunge în 1 ½ - 2 ore pe Varful Negoiu, fie prin Strunga Dracului, fie prin Strunga Doamnei. Timp total din Piscul Negru pâna în Vr. Negoiu : 4 ½ - 5 1/2 ore. De pe Negoiu putem coborî în 3 1/2 – 4 ore la Cabana Negoiu, pe partea de nord a Fagarasilor, ori ne putem întoarce pe acelasi traseu, prin Lacul Caltun, la Piscul Negru, la întoarcere parcurgând traseul un pic mai repede. Se poate înnopta si la refugiul Caltun, daca suntem bine pregatiti. De pe Vârful Negoiu si Lacul Caltun, putem ajunge tot în Transfagarasan, dar mai sus, la intrarea de sud în tunel, deasupra cabanei Capra. Daca alegem aceasta din urma varianta trebuie sa ne asiguram ca avem sufiecient timp la dipozitie caci presupune un traseu care dureaza 5 - 6 ore si porneste de la lacul Caltun, pe marcajul cu cruce albastra care insoteste curba de nivel pe versantul sudic al Muntelui Paltinu, pâna la intrarea dinspre sud în tunel si Cabana Capra.
 

La Fereastra Zmeilor (Portita Arpasului) se poate ajunge din Transfagarasan, de la cabana Capra, în 2 ½ - 3 ore, pe un traseu marcat cu triunghi galben, accesibil numai vara. Poteca se desprinde în dreapta din Transfagarasan, la 1.5 km mai sus de cabana Capra, si urca in directia nord-est ajungând la Fereastra Zmeilor (2175 m). De aici se poate ajunge în 3 ore la cabana Lacul Bâlea (banda rosie poteca de creasta, spre Lacul Capra, apoi triungi albastru coborârea prin saua Capra) si în 3 ½ - 4 ore la cabana Podragu. In 2010, în caldarea Fundul Caprei, sub Arpasul Mic, a fost construit si Refugiul Fereastra Zmeilor (2050 m), unde se poate înnopta daca sunteti pregatit pentru conditii de bivuac.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

24 Mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

24 Mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

24 Mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

24 Mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

24 Mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul