Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Bihor » Oradea » Cazare Oradea » Obiective turistice » Biserici si muzee importante din judetul Bihor
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Biserici si muzee importante din judetul Bihor

Biserici si muzee importante din judetul Bihor

Biserica de lemn din Mierag- se afla in localitatea  Mierag si a fost ridicata in anul 1756. A fost desemnata monument istoric, este singurul edificiu de cult din localitate si are hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Biserica de lemn din Totoreni– se afla in localitatea omonima Totoreni, are hramul “Adormirea Maicii Domnului”. A fost ridicata in anul 1967, are planul dreptunghiular, cu absida altarului poligonala, cu cinci laturi, decrosata  si declarata de curand monument istoric. Biserica este una dintre cele mai interesante edificii religioase din zona Beiusului datorita prispei de pe latura sudica a naosului, numita de localnici perindele. Folosite ca "loc de detentie", perindelele amintesc de o alta functie decat cea religioasa, cea de loc de judecata, pe care o avea biserica.

Biserica de lemn din Sohodol -se afla in satucul Sohod, in apropierea de Beius. Micuta biserica din Tinca adaposteste in interior o mica comoara de spiritualitate si arta religioasa romaneasca. Muzeul parohiei Tinca cuprinde icoane de mare valoare si usi imparatesti ale bisericilor de lemn, din pacate disparute, din Calacea, Girisu Negru si Chesa.

Biserica de lemn din Dumbravani - se gaseste in comuna Buntesti, dateaza din anul 1777, are hramul „Schimbarea la Fata” si se afla pe noua lista a monumentelor istorice.

Biserica Sf. Mucenic Teodor Tiron Rieni biserica de lemn se afla in localitatea Rieni si are hramul "Sf. Mucenic Teodor Tiron".

Biserica de lemn din Beznea Bratca  se gaseste in localitatea Beznea (fosta Delureni) din comuna Bratca, este datata din anul 1723 si are hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil".

Biserica de lemn din Bradet se gaseste in localitatea Bradet si a fost ridicata in anul 1733.

Biserica Pogorarea Sf. Arhangheli Mihail si Gavril Rieni din Valea de Jos este in anul 1734.

Biserica Pogorarea Sf. Duh Lazuri de Beius este o constructie din lemn ridicata in doua perioade diferite , iar in 1925 a fost renovata si in 1959 a fost restaurata.

Biserica Pogorarea Sf. Duh Tarcaita Tarcaia are hramul "Pogorarea Sf. Duh"si a fost construita in 1796.

Biserica Pogorarea Sf. Gheorghe Pietroasa biserica de lemn din Cociuba Mica a fost ridicata in anul 1715.

Muzeul tarii Crisurilor Oradea - muzeu de arta si stiinta, situat in partea nord-vestica a orasului a fost inaugurat pe 17 ianuarie 1971, in cladirea restaurata a Palatului Baroc / Palatul Episcopal. Este un edificiu de mari dimensiuni, construit in stil baroc si compus din trei aripi in forma de U.

Muzeul Orasenesc de Istorie si Etnografie - a fost infiintat in anul 1959, in cladirea monument istoric, fosta casa a lui Vasile Ignat si a martirului Ioan Ciordas si are o sectie de etnografie cu tematica de baza: mestesugurile populare, sectie de istorie, doua sali de expozitii temporare.

Adresa: Str. Samuil Vulcan nr. 16, Beius

Telefon: 0259/322247

Muzeul "Ady Endre" Oradea  - cuprinde colectiile:
1. Colectia de volume din opera scriitorului

2. Colectia de documente se compune din diverse tiparituri (programe, invitatii etc.)
3. Colectia de manuscrise cuprinde manuscrisele lui Ady: scrisori, carti postale adresate unor personalitati apropiate poetului, articole si poezii semnate, alte manuscrise provenite de la membrii societatii literare “A Halnap" si prieteni apropiati ai poetului.
4. Colectia de periodice.
5. Reviste printre care: “JövendÅ‘" (1903), “Igaz Szó" (1958-1974), “Korunk" (1957-1974), “Utunk" (1965-1966, 1971-1974), “Familia" (1971-1974) etc.

6. Colectia de fotografii contine fotografiile poetului din diferite perioade ale vietii sale si ale oamenilor cu care a intrat in contact.
7. colectia de fotografii vechi, provenite din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.


Muzeul Memorial "Iosif Vulcan" Oradea – Cuprinde urmatoarele colectii:
1. Colectia Revistei Familia– numere din cele cinci Serii ale Revistei fondate de Iosif Vulcan

2. Colectia memoriala “Iosif Vulcan"- piese memoriale (mobilier, picturi, obiecte de portelan, fotografii)

3. Colectia de reviste literare si istorice:Luceafarul, Revista Fundatiilor Regale, Foaie pentru inima, minte si literatura, Cele trei Crisuri.

Muzeul Episcopiei Romano-Catolice-Arta ORADEA
Adresa: Str. Stadionului nr. 2

Colectia muzeala Holod-Etnografie si istorie locala Bihor
Adresa: comuna HOLOD

Colectia muzeala a Episcopiei Ortodoxe - Arta ORADEA
Adresa: Str. Episcop Roman Ciorogariu nr. 3

Colectia muzeala de istorie-Etnografie si istorie locala
Adresa: comuna SACUENI Piata Libertatii nr. 1

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

6 Apr 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

6 Apr 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

6 Apr 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

6 Apr 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

6 Apr 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul