Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Oltenia » Judet Gorj » Polovragi » Cazare Polovragi » Obiective turistice » Ruinele cetatii dacice din Polovragi (jud. Gorj)
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Ruinele cetatii dacice din Polovragi (jud. Gorj)

Ruinele cetatii dacice din Polovragi (jud. Gorj)

In comuna Polovragi exista atat obiective turistice create de natura – precum Cheile Oltetului si Pestera Polovragi, cat si obective turistice create de om - Fortificatiile geto-dacice. Cetatea dacica din Polovragi se afla pe muntele Pades, in Cheile Oltetului, deasupra Pesterii Polovragi, la o altitudine de aproximativ 1000 m.

Fotificatiile geto-dacice de la Polovragi dateaza din secolului I î.Hr. fiind parte a sistemului defensiv ce avea sediul central in Muntii Orastiei. Dupa cum reiese si din denumire, ne referim la o fosta cetate fortificata, singura fortificatie dacica cu zid din Oltenia. Fotificatia este formata dintr-un val de piatra de calcar, resursa locala, si lut galben, dispus in straturi alternative.

Marea majoritate a cetatilor dacice au fost construite strategic, atat prin pozitia geografica, in munti si pe dealuri de unde era asigura vizibilitate asupra principalelor drumuri, cat prin faptul ca in apropiere se gasea resursa naturala pentru ridicarea zidurilot fortificatiilor, cetatilor, castrelor. Fortificatia geto-dacica era alcatuita din „Cetatuia” – dava, situata in Poiana Padesului, pe un teren izolat, cu rol principal in cadrul fortificatiei si „cetatea de refugiu”, situata pe platoul unde se afla "Crucea lui Ursache". In apropiere se afla Manastirea Polovragi.

In cadrul fortificatiei au fost descoperite ruinele unor locuinte de suprafata pentru locuit, cu podea din lut batatorit si cu pereti din lemn cu lipitura de lut, precum si colibe cu pereti din lemn si nuiele. Tot aici, arheologii au descoperit  obiecte din ceramica lucrata prin netezirea cu mana si lucrata la roata, vase sub forma de borcan, cesti lucrate cu mana, castroane, obiecte metalice, cutitase, varfuri de sageti, piroane etc.

Alaturi de Sarmisegetusa Regia si Ocnita, Fortificatiile din Polovragi reprezinta al treilea loc important unde s-au descoperit dovezi care atesta faptul ca geto-dacii foloseau si cunosteau scrisul. S-a conturat un „crez” conform caruia „Cetatuia” din cadrul Fortificatiei geto-dacice Polovragi ar fi fosta cetate Arcina, numita de Ptolemeu „unul dintre cele mai stralucite orase din Dacia”.

Localizare: Cetatea dacica se afla in comuna Polovragi, judetul Gorj, la 55 kilometri nord-est de Targu Jiu, la 23 kilometri de vest de Hurezi si la 32 kilometri sud-est de Rânca. In Polovragi se ajunge pe DN 67 Targu Jiu – Scoarta – Bumbesti Pitic – Polovragi, iar de aici pe DJ655 aproximativ 2 km spre Manastirea Polovragi.

Coordonate GPS: 45.202436, 23.785996

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

8 May 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

8 May 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

8 May 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

8 May 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

8 May 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul