Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Radauti » Cazare Radauti » Obiective turistice » Obcinele Bucovinei
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Obcinele Bucovinei

Obcinele Bucovinei

 

Cele trei Obcine ale Bucovinei - Obcina Mare, Obcina Feredeului si Obcina Mestecanisului, sunt culmi prelungi, domoale, cu o clima blânda, usor accesibile drumetilor. 
 
Obcina Mare, cu trasee turistice care pleaca din Putna, Solca, Sucevita, Gura Humorului si Moldovita, are o altitudine maxima de 1223 metri. Frumoase puncte de belvedere asupra Depresiunii Moldovitei (râul ce separa Obcina Mare de Obcina Feredeului), Raraului si asupra Radautilor si Depresiunii Sucevei sunt în Poienile Ovazului, Ciumârnei si Ursului, aflate în apropierea Pasului Ciumârna, pe drumul ce duce din Câmpulung Moldovenesc la Moldovita, Sucevita si Radauti. 
 
Punctele de acces în Obcina Feredeului, cu o altitudine maxima de 1484 metri,  sunt localitatile Moldovita si Vama situate pe Valea Moldovitei, Prisaca Dornei, Câmpulung Moldovenesc, precum si Pojorâta, Colacu, Moldova Sulita de pe Valea Moldovei. 
 
Obcina Mestecanis, marginita la sud-vest de Bistrita Aurie, cu înaltime maxima în Vf. Lucina - 1588 metri, are trasee care pornesc din Izvoarele Sucevei, Moldova-Sulita, Breaza si Pojorâta de pe Valea Moldovei, din Pasul Mestecanis aflat pe drumul dintre Vatra Dornei si Câmpulung Moldovenesc, si din satele Ciocanesti, Botos ori Cârlibaba de pe Valea Bistritei Aurii. Un punct de belvedere minunat este în Poiana Manaila, între satele Cârlibaba si Breaza, cu privelisti spre masivele Rodnei si Suhard la vest, Rarau si Giumalau la sud, Valea Râului Moldova si împadurita Obcina a Feredeului spre est. Pe aici era “drumul tatarilor”. Ei treceau din Moldova în Maramures prin Câmpulung si Pojorâta, urcau Culmea Aresenesei, pâna la Vf. Mestecanis, tineau culmea pâna când coborau în Cârlibaba, iar de aici, pe Bistrita Aurie si prin Pasul Prislop - în Maramures.
 
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

24 Jan 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

24 Jan 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

24 Jan 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

24 Jan 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

24 Jan 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul