Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Bihor » Remetea » Cazare Remetea » Obiective turistice » Pestera Meziad
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Pestera Meziad

Pestera Meziad

Pestera Meziad se afla printre primele pesteri din Romania care au fost amenajate si folosite in scop turistic. De asemenea, aceasta este una dintre cele mai lungi pesteri din Romania, mai exact se intinde pe o lungine de 4750 m, pe mai multe nivele. Pestera Meziad este situata in satul cu acelasi nume, comuna Remetea, judetul Bihor, pe Valea Meziadului in regiunea Sud-Est a Muntilor Padurea Craiului si in zona de Vest a Muntilor Apuseni.

Aceasta a format in urma captarii subterane a 2 paraie afluente Vaii Pesterii - Paraul Bradului si Paraul Gropilor. In prezent, drenajul se face printr-un al treilea nivel de carstificare, aflat sub galeria inferioara, care este complet inundat. In cursul evolutiei pesterii, care a durat cel putin un milion de ani, au existat mai multe faze de colmatare, cand apele au umplut cu aluviuni parte din salile si galeriile preexeistente. Pestera Meziad ofera conditii normale pentru hibernarea liliecilor, formand o colonie destul de mare in locul numit tocmai din aceasta cauza Sala Liliecilor.

Cai de acces

Mergeti pe drumul national 76 (E 79), Oradea - Brad - Deva, pana ajungeti in Beius. Din centrul orasului Beius urmati Soseaua Rosia. Din Beius pana in comuna Remetea sunt aproximativ 6 km, iar drumul din comuna duce drept in satul Meziad. Pesterea Meziad se afla la circa 3 km de satul Meziad, iar drumul este forestier.

Pestera Mezad se afla la o altitudine de 297 m. Aceasta este formata din 2 nivele de carstificare:

1. Nivelul inferior - se intinde pe o distanta de 1542m si se caracterizeaza prin spatii deschise/largi, care masoara 20-30 m latine si 15-20 m inaltine.

2. Nivelul superior - are o lungime de 3208 m si prezinta 3 zone principale care fac legatura cu galeria inferioara: Galeria descendenta,Galena de jonctiune si Gatul dracului.

In regiunea Podul Natural (din pestera), cele 2 niveluri se suprapun, oferind turistilor un spectacol impresionant si unic.

Galerii si salile din Pestera Meziad care merita toata atentia turistilor:

- Galerii: Galeria Gururilor, Galeria Prabusirilor, Galeria Tulnicului, Galeria Descendenta, Galeria Ponorului

- Sali: Sala liliecilor, Sala Turnurilor, Sala Oaselor

 

Pentru a ajunge la Pestera Meziad aveti la dispozitie 2 trasee turistice, ambele amenajate si marcate corespunzator.

Primul traseu are o lungime de 9 km si porteste din Valea Iadului (aflat la 24 km de Bucea - DN1) si ajunje direct la Pestera Meziad.

Cel de-al doilea traseu se intinde pe o lungime de 22.5 km si porneste din Statiunea Stana de Vale, ajungeti la Piatra Tisei (la 1057 m altitudine) si apoi coborati la Cabana Meziad.

Pestera Meziad este declarat monument al naturii; din acest motiv aceasta poate fi vizitata numai sub conducerea ghidului care se afla la cabana.

Coordonate GPS: 46°45'03"N, 22°25'41"E

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

9 Apr 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

9 Apr 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

9 Apr 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

9 Apr 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

9 Apr 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul