Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Delta Dunarii » Judet Tulcea » Sarichioi » Cazare Sarichioi » Evenimente » Atmosfera incendiara si muzica pe toate gusturile la Ziua Lacului Razim
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Evenimente
11 Jul 2012 08:26

Atmosfera incendiara si muzica pe toate gusturile la Ziua Lacului Razim

Atmosfera incendiara si muzica pe toate gusturile la Ziua Lacului Razim

Duminica, 15 iulie, incepand cu ora 15:00 la Stadionul Pescarusul, localitatea Sarichioi - Judetul Tulcea va avea loc festivalul "Ziua Lacului Razim", eveniment finantat din fonduri europene care are ca obiectiv atragerea unui numar cat mai mare de turisti intr-un paradis natural unde linistea deplina si natura neatinsa de om sunt singurele stapane iar peisajele au iz de legenda si par a fi neatinse de trecerea timpului.

Lacul Razim si imprejurimile sale sunt locuri mirifice putin cunoscute turistilor, cu o natura salbatica ce-si urmeaza propriile legi in "plescaitul somnoros al valurilor", pline de mister, unde soarele rasare si apune scanteietor din geana indepartata a marii.

Acesta face parte din complexul lagunar Razim-Sinoe, fiind situat in estul Romaniei, pe malul Marii Negre, in regiunea istorica Dobrogea, pe teritoriul judetului Tulcea. intinderea albastra, brazdata de fasii de verdeata si pe malul careia se afla ruinele unor cetati antice si sate traditionale de pescari, este situata in sudul Rezervatiei biosferei Delta Dunarii (cea mai mare si cea mai bine conservata dintre deltele europene), reprezentand 20% din suprafata acesteia. Lacul Razim, cu o suprafata de 415 km2 este cel mai mare lac din Romania.


Datorita complexitatii sale geografice (peisaje unice), biologice (o mare diversitate de pasari si pesti), istorice (vestigii arheologice valoroase) si etnografice (o multitudine etnoculturala), lacul si imprejurimile sale pot fi considerate cel mai spectaculos obiectiv turistic din zona litorala a Romaniei.

Evenimentul "Ziua Lacului Razim” va fi prezentat de Bogdan Nicolai - realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, iar participantii la festival vor avea parte de multe surprize, jocuri si concursuri si vor avea posibilitatea sa descopere legendele, traditiile si obiceiurile din zona lacului Razim, chiar de la oamenii locului.
Turistii prezenti la eveniment vor avea posibilitatea sa fredoneze melodiile preferate alaturi de trupa Directia 5 incepand cu ora 19:00 si alaturi de trupa Compact, incepand cu ora 20:30. Nu vor lipsi de la eveniment nici ansamblurile locale care prin muzica, joc si voie buna, vor incerca sa prezinte publicului traditiile, legendele si obiceiurile zonei.

Tururile tematice in aceasta zona se pot face atat cu barca (foarte flexibile si numeroase), dar si cu bicicleta. Traseele sunt pentru toate gusturile, atat pentru doritorii de a vizita laguna, delta propriu-zisa cat si pentru cei care doresc sa viziteze marea.


In zona lagunei Razim-Sinoe, ca de altfel in intreaga Dobroge, multitudinea culturala este la ea acasa. Numarul mare de etnii reprezinta sursa uimitoarei complexitati de traditii pe care o intalnim aici. in ultimii ani, grupurile etnice (rusi lipoveni, haholi sau ucrainieni, bulgari, turci, tatari, tigani, greci, aromani) din localitatile Deltei au inceput sa se organizeze cu scopul pastrarii datinei, credintei si limbii.

Dintre mestesugurile traditionale, tesutul ocupa un loc aparte, zona lacului Razim fiind renumita pentru finetea panzeturilor din bumbac, lana sau borangic.
Imensul potential cultural si istoric, cu numeroase vestigii arheologice (Argamum, Histria, Heracleea), mixul unic al elementelor de etnografie si folclor specific deltei, peisajele spectaculoase si locurile pline de legende constituie fiecare un argument in favoarea unei calatorii in acest tinut unic din Romania si chiar din Europa.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco-Natura, iar proiectul este finantat prin Regio - Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Va asteptam duminica, 15 iulie la "Ziua Lacului Razim" pentru a petrece impreuna un weekend de neuitat!

+ Toate informatiile
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia) Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

11 Jul 2012
Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune! Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune!

11 Jul 2012
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

11 Jul 2012
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

11 Jul 2012
Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013) Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja

11 Jul 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul