Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Maramures » Judet Satu Mare » Satu Mare » Cazare Satu Mare » Obiective turistice » Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

 

Ansamblul din Capleni este format din biserica si manastirea franciscana Sfantul Anton de Padova si mausoleul alipit, in partea estica a bisericii, unde se afla mormintele familiei  Károlyi.
 
In biserica se gasesc picturi cu valoare artistica, dintre care amintim cele 18 picturi in ulei, pe panza, care reprezinta drumul Calvariei, o pictura in ulei a Maicii Domnului, precum si o monstranta din 1757 (casetă de cristal, incadrata intr-o somptuoasa montura de argint sau chiar de aur batut cu pietre pretioase, in care se pastreaza hostia in bisericile catolice), realizata din cupru invelit cu aur si impodobita cu ornamente figurative din smalt. O valoare istorica si artistica deosebita au sarcofagele din bronz, aflate in mausoleu, care sunt decorate cu sculpturi si tablori pictate, printre care si un exemplar din secolul XVIII. 
 
Potrivit traditiei, inca din secolul XI in acest loc se afla o biserica si o manastire care apartinea calugarilor benedictini, biserica patronata de familia Kaplony. In secolul al XV-lea, atat biserica cat si manastirea au fost parasite, ajungand astfel intr-un stadiu avansat de degradare.
 
O prima renovare a constructiei a avut loc in anul 1711, in urma initiativei lui Sándor Károlyi, care daruieste noul ansamblu religios, franciscanilor salvatorieni. Cutremurul din 1834 a distrus o mare parte din manastire, astfel incat, pentru reconstrctie se apeleaza la serviciile arhitectului din Budapesta, Ybl Miklós, care a adus unele schimbari in recontructia edificiului religios. Lucrarile la biserica si manastire s-au realizat intre anii 1844 – 1847, fiind sprijinite de contele György Károlyi, iar in 1848 Biserica si Manastirea cu hramul „Sfantul Anton de Padova” este data in folosinta.
 
Cripta bisericii a fost renovata de mai multe ori, in anul 1892; o data cu aceste lucrari, a fost schimbat altarul criptei si a fost achizitionata o cruce  din marmura de Carrara, opera a sculptorului Pietro Bazanti. In incinta bisericii gasim si o capela dedicate Sfintei Fecioare de la Lourdes. 
 
Localizare: Manastirea franciscana „Sfantul Anton de Padova” se afla pe str. Mare, nr. 495, Capleni, la patru kilometri nord-est de Carei, judetul Satu Mare.
Coordonate GPS: 47.711953,22.502255
 
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

21 Mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

21 Mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

21 Mar 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

21 Mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

21 Mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul