Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Sibiu si imprejurimi » Judet Sibiu » Sibiu » Cazare Sibiu » Evenimente » Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Evenimente
11 Jul 2013 11:13

Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja asigurata ca fiind o competitie a cataratorilor, Turul Ciclist al Sibiului 2013 a intrat cu pregatirile pe ultima linie dreapta si anunta un spectacol pe cinste sub ochii publicului intre 11 si 14 iulie.

Nouasprezece echipe nationale, Continentale si Pro-Continentale se vor infrunta pornind de la Sibiu pe soselele din Transilvania Centrala de-a lungul a 480 de kilometri.  Va fi un duel rutier dus de participanti pana la ultima picatura de energie in lupta pentru cele 529 de puncte UCI puse in joc de organizatori si cei 29.789 euro premii in bani.

Lista de start pentru anul 2013 arata ca Turul Ciclist al Sibiului devine o competitie a „montagnarzilor”, care aduce la Sibiu echipe solide, care au in componenta cataratori puternici, capabili sa-si adjudece victoriile si punctele pe traseele de munte montane specificul turului transilvan. Este si normal avand in vedere ca trei din cele cinci curse ale Turului se desfasoara in zone montane, cu urcari dintre care cea mai „usoara”  este la 1006 metri, iar celelalte merg pana la 1438 si 2040 metri altitudine.

NUME CELEBRE

Lista de start din 2013 anunta deja dueluri rutiere acerbe pentru castigarea Turului Ciclist al Sibiului 2013 intre numele mari ale ciclismului european. Iubitorii ciclismului vor putea vedea la Sibiu rutieri ale caror performante au ramas inscrise in istoria ciclismului.

Unul dintre ei este campionul Italiei in 2012, Franco Pellizotti de la echipa Pro-Continentala Androni Giocattoli. Pellizotti este un specialist in catarari, care si-a mai inscris in palmares si alte competitii prestigioase: victorii in clasamentul pe puncte al Turului Paris-Nice 2007, in Memorialul Marco Pantani 2007 si in Saptamana ciclista internationala Bartali 2005 (asta fara a mentiona numeroasele clasari pe podium si victoriile de etapa). Androni Giocattoli ii mai aduce la Sibiu pe cataratorul Emanuele Sella (castigator in clasamentul general al Cupei Ugo Agostoni 2012, castigator al Saptamanii Coppi e Bartali 2011 si al doilea la general in Giro dell'Appennino 2011), pe Fabio Felline (castigator in Giro dell'Appennino 2012 si in Memorialul Marco Pantani 2012, castigator al tricourilor galben, verde si alb in Circuit de Lorraine 2010, care si-a adjudecat anul acesta o etapa a Saptamanii Coppi e Bartali 2013) si pe sprinterul Matia Gavazzi (invingator in 2013 si 2008 in Giro di Toscana si in Tour de San Luis 2009).

Spectatorii il vor putea vedea si pe Davide Rebellin (de la Pro+Continentala CCC Polsat), care detine recordul de a fi castigat in acelasi an (2004) Amstel Gold, La Flèche Wallonne si Liège-Bastogne-Liège (triplu record egalat de Philippe Gilbert doar in 2011 in versiune italiana). Rebellin a castigat o medalie de argint la Olimpiada de la Beijing 2008, care i-a fost retrasa in 2009 pentru un rezultat pozitiv anti-doping. Dupa doi ani de suspendare, Rebellin a castigat in 2012 cu echipa Miche-Guerciotti competitiile Tre Valli Varesine si Trofeo Melinda.

Chiar daca l-a pierdut pe celebrul Michael Rasmussen, gruparea continentala Christina Watches-Onfone va veni la Sibiu cu o echipa extrem de puternica, din care fac parte Martin Pedersen (invingator in Circuit d’Alger 2013, castigator al Turului Chinei I in 2012, castigator in clasamentul general in Tour of Britain 2006), Stefan Schumacher (castigator in clasamentul general al Turului Chinei II si al Turului Serbiei in 2012, bronz la Campionatele Mondiale de sosea 2007, invingator in doua etape ale Giro dItalia 2006 si tot doua etape in Tour de France 2008) si Angelo Furlan (care si-a adjudecat in 2013 etapa a doua a Turului Estoniei).

Publicul va avea ocazia sa-l vada din nou pe spaniolul Victor De La Parte de la SP Tableware, castigatorul de anul trecut al Turului. O figura aparte printre participanti o face Eduard Carol Nowak, membru al singurei echipe romanesti continentale, Tusnad Cycling Team. Nowak, care a fost ales anul acesta presedinte al FRCT, este castigatorul a doua medalii de aur si doua de argint la Jocurile Paralimpice din cadrul Olimpiadelor de la Londra 2012 si Beijing 2008, posesorul altor doua medalii de argint la Campionatele Mondiale de Paraciclism din 2006 si 2007 si vicecampion national de contratimp in 2003.

O echipa buna va alinia si Utelsilnord Continental din Ungaria, in frunte cu Žolt Der (multiplu campion al Serbiei in 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011) si Gabriele Bosisiso (Giro d'Oro 2008 si Giro del Lazio 2007).

PARTICIPARE

Dupa ce Pro-Continentala Vini Fantini si-a suspendat temporar activitatea, organizatorii Turului au decis sa pastreze vacant locul ocupat de echipa italiana pe grila de start.

In acest moment 19 echipe au confirmat participarea la Turul Ciclist al Sibiului 2013:

Tusnad Cycling Team – Romania (Continentala),
Nationala Romaniei,
Androni Giocattoli – Italia (Pro-Continentala),
CCC Polsat – Polonia (Pro-Continentala),
Christina Watches-Onfone – Danemarca (Continentala),
Amore & Vita Cycling Team - Ucraina (Continentala),
Team Gourmetfein Simplon -  Austria (Continentala),
Differdange Magic Sportfood – Luxemburg (Continentala),
ISD Continental Team – Ucraina (Continentala) ,
Kolss – Ucraina  (Continentala),
LKT Brandenburg  - Germania (Continentala),
Chrobry Felt Glogow – Polonia (Continentala),
Nationala Cehiei,
Nationala Serbiei,
Nationala Slovaciei,
SP Tableware – Grecia (Continentala),
Utensilnord Continental Pro Cycling Team – Ungaria (Continentala),
Froy Bianchi – Norvegia (Continentala),
Team Verandas Willems CC Chevigny – Belgia (Continentala).

TRASEUL

Turul va avea traditionalele cinci curse, dispuse sub forma unui prolog, doua etape si doua semi-etape.

Prolog: joi 11 iulie, contratimp individual in centrul istoric al Sibiului: 2,5 km (vezi harta la http://www.ciclism.sibiu.ro/1/index.html).

Etapa 1: vineri 12 iulie: 145 km: Sibiu - Nocrich - Agnita – Dealul Frumos - Cincu – Voila - Arpasu de Jos – Cartisoara - Balea Lac (2034 m altitudine) (vezi harta traseului la http://www.ciclism.sibiu.ro/2/index.html).

Etapa 2: sambata 13 iulie - 183 km: Sibiu - selimbar - Vestem - Bradu, Avrig - Ucea de Jos - Orasul Victoria - Dragus - Sambata de Sus - Lisa - Voila – Arpasu de Jos – Avrig – Vestem – Cisnadie – Cisnadioara – Rasinari - Paltinis (1450 m altitudine) (vezi harta traseului la http://www.ciclism.sibiu.ro/3/index.html).

Semi-etapa 3A din 14 iulie a suferit mici modificari. Aceasta va fi un contratimp individual de 11,4 km si se va derula pe traseul Sibiu Muzeul Civilizatiei Populare din Dumbrava Sibiului – Rasinari - Sibiu Muzeul Civilizatiei Populare din Dumbrava Sibiului. Ultima parte a cursei se va derula chiar pe aleile Muzeului, intr-un spectacol inedit (vezi harta traseului la  http://www.ciclism.sibiu.ro/4/index.html).

Semi-etapa 3B 14 iulie,  146,8 km: Sibiu – Poplaca – Orlat – Cristian - Saliste - Tilisca – Poiana Sibiului - Jina (1006 m altitudine) – Dobarca – Martinie – Sasciori - Calnic - Miercurea Sibiului – Apold - Sibiu (finish in Piata Mare) (vezi harta traseului la  http://www.ciclism.sibiu.ro/5/index.html).

VEDETI CURSA PE VIU

Publicul este invitat sa urmareasca in direct intrecerea rutierilor si sa-si incurajeze favoritii in punctele de mai jos (cu mentiunea ca accesul in zona trebuie facut cu minim 30 - 40 minute in avans fata de orele anuntate aici sau chiar si mai din timp la unele etape sau la cererea organizatorilor ori a Politiei).
11 iulie: in centrul istoric al Sibiului (orele 18-21): Piata Mica, Piata Mare, strazile Arhivelor, Tipografilor, Cetatii, Nicolae Balcescu, Mitropoliei, Postei, Centumvirilor, Odobescu, Piata Huet.
12 iulie: urcarea pe Transfagarasan dupa borna 140 pana la Balea Lac (incepand de la 13.30 pana la  15.30).  Toti cei care au urcat pe traseu sunt obligati sa gaseasca un loc de parcare in afara carosabilului astfel incat sa nu impiedice cursa).
13 iulie: urcarea la Paltinis incepand de la Curmatura stezii pana in Paltinis la intersectia cu drumul de santa (intre orele 14.00 si 16.00). Atentie! – inainte de concurs  pe acest traseu va avea loc si competitia ciclista King and Queen  of  the Mountain si King and Queen of the Off-road ( pe drumul spre santa). Toti cei care au urcat pe traseu sunt obligati sa gaseasca un loc de parcare in afara carosabilului astfel incat sa nu impiedice cursele.
14 iulie dimineata: intre Muzeul Astra intrarea principala si Rasinari, cu retur pe acelasi traseu si finishul in Muzeu (intre orele 9.30 si 11.30). Atentie: accesul se va face cu cel putin 30 minute inainte de inceperea semi-etapei!
14 iulie dupa-amiaza (orele 19.30 – 20.50): sosirea in Sibiu cu urmatorul traseu: Cristian – Sos. Alba Iulia – giratoriu Bieltz – podul Cibin – str. Malului – giratoriu Libertatea – giratoriu Independenta – Liceul Independenta – str. Ocnei – pe sub Podul Minciunilor – Piata Mare.

Turul Ciclist al Sibiului 2013 va fi transmis live si anul acesta de DigiSport cu comentariul lui Radu Naum si va fi difuzat prin reteaua de cablu in cinci tari central-europene.

COMPETITIA

Turul Ciclist al Sibiului 2013 este o competitie de sosea afiliata la Uniunea Ciclista Internationala de la Geneva la categoria 2.1 si este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu si al Consiliului Judetean Sibiu sub egida FRCT.

Sursa: http://www.ciclism.sibiu.ro/ro/media.html

+ Toate informatiile
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia) Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Promoveaza-te in Catalogul Pensiunilor din Romania editia 2016 - 2017! Promoveaza-te in Catalogul Pensiunilor din Romania editia 2016 - 2017!

Pregatim publicarea, in limbile romana si engleza, a editiei 2016 a Catalogului Pensiunilor din Romania. Acesta va contine peste 3000 de pensiuni din toata tara, dar si evenimente si obiective turistice, structurate pe 9 regiuni istorice.

11 Jul 2013
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

11 Jul 2013
Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune! Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune!

11 Jul 2013
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

11 Jul 2013
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

11 Jul 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul