Cel mai cunoscut simbol al Cetatii Sibiului, Turnul Sfatului face parte din cea de-a doua centura de fortificatii. Aceasta incinta fortificata a fost ridicata intre 1224-1241 prin extinderea catre est a primei fortificatii pentagonale ce apara biserica si cladirile din Piata Huet. Se numeste Turnul Sfatului pentru ca era asezat langa cladirea fostei primarii a orasului care se afla in Piata Mica nr. 31.
La inceput, Turnul Sfatului avea un rol deosebit de important, aparand poarta dinspre est – calea de acces din Valea Oltului, de dincolo de muntii Carpati. Odata cu extinderea in secolul XIV spre sud-est a Orasului de Sus si ridicarea celei de-a treia centuri de fortificatii (pe linia actualei strazi a Cetatii si a bulevardului Coposu, cu Turnurile Archebuzierilor, Olarilor si Dulgherilor), Turnul Sfatului a ramas doar poarta de trecere intre Piata Mica si Piata Mare, indeplinind in special rolul de punct de observatie al cetatii, dar si de depoyit de cereale ori inchisoare.
La inceput, Turnul Sfatului avea patru nivele. Dupa 1585, cand la un cutremur s-au naruit etajele superioare, Turnul Sfatului a trecut prin restaurari ample, astazi avand sapte etaje. Trei dintre acestea au creneluri inguste destinate tragerii cu archebuzele, la cel de-al saselea nivel sunt cadranele ceasului, cadrane aflate pe cele patru laturi ale turnului, iar ultimul nivel are deschideri largi, potrivite unui punct de observatie a cetatii.
Astazi, Turnul Sfatului este organizat ca muzeu deschis intre 8.00-20.00. Puteti observa mecanismul orologiului si admira privelistea Cetatii Sibiului de la ultimul etaj.
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung