Sunt, probabil, locurile cele mai cunoscute Sibiu, alaturi de Podul Minciunilor. Se afla in centrul vechi al orasului.
In Piata Mare sunt amplasate atat Primaria orasului, cat si Muzeul Brukenthal, aici se tin concertele si au loc evenimentele culturale cele mai importante.
Piata Mare din Sibiu a devenit „kilometrul zero” al orasului in 1989 cand zeci de mii de sibieni au manifestat impotriva comunismului. Sub dictatura comunista s-a numit Piata Republicii.
Este una dintre cele mai mari piete publice din Romania si a fost complet renovata si pregatita pentru anul 2007 cand Sibiul a fost declarat Capitala Europeana.
Piata Mare din Sibiu are peste 13 mii de metri patrati; o lungime de 142 de metri si o latime de 93. Toate cladirile din Piata Mare sunt renovate si sunt declarate monument istoric, iar proprietarii nu au voie sa modifice infatisarea lor decat cu acordul Primariei.
Se pare ca zona de acum a Pietii Mari dateaza din 1366, dar prima atestare documentara vine din 1411, cand se mentioneaza ca era locul principal unde se facea negot cu cereale. Piata Mare avea si un alt renume, mult mai inspaimantator: loc de executii publice. In mijlocul Pietii Mari se aflau in acele vremuri „Stalpul Infamiei”, o spanzuratoare si o Cusca pentru nebuni. In cea din urma erau bagati cei care tulburau noaptea linistea vecinilor.
Cladiri importante din Piata Mare:
Palatul Brukenthal, fosta resedinta fostului guvernator al Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, sediu acum al muzeului cu acelasi nume. Muzeul Brukenthal a fost primul muzeu deschis in Europa de Est.
Primaria orasului, care a fost anterior Banca de Credit Funciar si sediu al CEC;
Biserica romano-catolica, pe langa care a functionat seminarul ordinului iezuit. Aici a studiat Gheorghe Lazar, a carui statuie o puteti vedea inspre Piata Mica.
Piata Mica, cu ale ei felinare de fier forjat, este vechiul centru comercial al Sibiului. Din Turnul Sfatului, vechi de 700 de ani, amplasat in Piata Mica, aveti o panorama superba asupra orasului.
Turnul Scarilor si Casa Calfelor
Piata Mare si Piata Mica din Sibiu
Guvernatorul Samuel von Brukenthal, muzeul din Sibiu si rascoala lui Horea
Turnul Scarilor si Casa Calfelor
Piata Mare si Piata Mica din Sibiu
Guvernatorul Samuel von Brukenthal, muzeul din Sibiu si rascoala lui Horea
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung