Numit si Turnul Panzarilor, Turnul Archebuzierilor a fost construit in secolul XIV cu ocazia ridicarii celei de-a treia incinte de fortificatii a Cetatii Sibiului.
Este cel mai sudic turn de pe strada Cetatii, care urmareste latura de sud-vest a celei de-a treia centuri de aparare. Pe aceeasi strada a Cetatii (in germana - Harteneckgasse) sunt situate si Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor.
Turnul Archebuzierilor are forma unei prisme octogonale. La fiecare dintre cele patru nivele, turnul are creneluri destinate tragerii cu archebuza, de unde si numele de turn al archebuzierilor, desi el era responsabilitatea breslei postavarilor. Ultimul nivel este sprijinit pe console si este iesit in afara. Intre aceste console se afla nelipsitele "guri de aruncare" prin care se aruncau pacura sau alte lichide fierbinti peste asediatori.
Cea de-a treia fortificatie, din care face parte Turnul Archebuzierilor, a fost construita intre 1357-1366), prin extinderea zidurilor Orasului de Sus, care continea pana atunci Piata Huet si Piata Mica.
Turnul Scarilor si Casa Calfelor
Piata Mare si Piata Mica din Sibiu
Guvernatorul Samuel von Brukenthal, muzeul din Sibiu si rascoala lui Horea
Turnul Scarilor si Casa Calfelor
Piata Mare si Piata Mica din Sibiu
Guvernatorul Samuel von Brukenthal, muzeul din Sibiu si rascoala lui Horea
de G.T. + Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung