Turnul Olarilor de pe Strada Cetatii din Sibiu are forma patrata. Este traversat de zidul cetatii care-l uneste si astazi de Turnul Dulgherilor.
Partea de mijloc a Turnului Olarilor, care se inalta pe zidul cetatii, are pe fiecare latura prevazute cate doua creneluri inguste pentru tragerea cu archebuze si se incheie sus cu consolele care sustin partea superioara, console intre care se afla „gurile de aruncare“ prin care se aruncau asupra asediatorilor pacura si alte lichide fierbinti.
Partea superioara, asezata pe console si iesita in afara, are pe fiecare latura cate patru „guri de foc" - crenelurile inguste pentru tragere cu archebuze.
Turnul breslei olarilor facea parte din cea de-a treia incinta de fortificatii a Cetatii Sibiului. Aceasta a treia centura fortificata, a carei latura de sud-est este actuala strada a Cetatii, a fost ridicata in secolul XIV (intre 1357-1366) prin extinderea zidurilor Orasului de Sus care cuprinsesera pana atunci Piata Huet (prima incinta fortificata, ridicata in 1191 in jurul bisericii evanghelice) si Piata Mica, inglobata in a doua centura de aparare (construita intre 1224-1241).
Coordonate: 45.4738. 24.0970
Turnul Scarilor si Casa Calfelor
Piata Mare si Piata Mica din Sibiu
Guvernatorul Samuel von Brukenthal, muzeul din Sibiu si rascoala lui Horea
Turnul Scarilor si Casa Calfelor
Piata Mare si Piata Mica din Sibiu
Guvernatorul Samuel von Brukenthal, muzeul din Sibiu si rascoala lui Horea
de G.T. + Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung