Valea Prahovei este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Muntii Carpati din Romania, fiind situata pe traseul raului Prahova. Valea Prahovei este asezata in partea de sud-est a Romaniei, in nordul Munteniei, in bazinul superior si mijlociu al raului cu acelasi nume, afluent al Ialomitei. Ea se invecineaza la sud cu campia piemontana a Ploiestilor, la vest cu judetul Dambovita peste masivul Bucegi, la nord cu depresiunea Brasovului si orasul Brasov, iar la est cu valea Doftanei, peste muntii Baiului si Piatra Mare. In sectorul sudic, valea Prahovei formeaza limita intre Subcarpatii Getici si Subcarpatii Curburii.
Principalul centru urban este municipiul Campina, celelalte orase aflate pe valea Prahovei fiind (de la sud la nord) Comarnic, Breaza, Sinaia, Busteni si Azuga (in judetul Prahova), precum si Predeal (oras din judetul Brasov). Majoritatea acestor orase sunt statiuni turistice montane.
Asezata pe valea Prahovei, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, statiunea Sinaia se intinde din partea de nord, din locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.
Sinaia este situata la o altitudinea intre 767m - 860m si ofera, in afara privelistilor minunate, posibilitatea efectuarii de sporturi de iarna. Partiile din statiune sunt deservite de teleschi/telescaun, accesibile cu telecabina Sinaia - Cota 1400 - Cota 2000.
Printre principalele puncte de atractie turistica sunt Castelul Peles, Pelisorul, Gara Regala, Manastirea Sinaia, Cazinoul, Casa Memoriala “George Enescu” (vila Luminis din cartierul Cumpatu), Casa Nicolae Iorga (str. Ghe. Doja nr.1), Casa Anastasie Simu, mare iubitor si colectionar de arta romaneasca, (str. M. Kogalniceanu nr.68).
Construit la initiativa lui Carol I, intre 1912 - 1913, Cazino Sinaia se afla situat in parcul “Dimitri Ghica, Primul actionar a fost baronul de Marcay, actionar si al cazinoului din Monte-Carlo, dupa ale carui planuri a fost construit si cel din Sinaia. In anii ’30 devenise aproape principalul punct de atractie al statiunii, ceea ce a condus si la dezvoltarea economico-sociala a localitatii. Se spune ca la vremea respectiva erau zilnic cel putin 800 de persoane care treceau prin Casino.
La Sinaia se poate ajunge atat pe calea ferata cat si pe sosea. Din toate colturile tarii exista posibilitati de calatori cu trenul, prin Brasov sau prin Ploiesti. Trenurile opresc in gara situata intre raul Prahova si hotelul Caraiman.
Pe sosea, se poate ajunge dinspre Bucuresti, pe DN1 (E60) sau dinspre Brasov. Apoi, pe DN71, dinspre Targoviste, prin Pucioasa, Fieni, Moroieni, se ajunge in partea de sud a statiunii, intre podul Izvorul Dorului si stadionul orasului.
Coordonate GPS: 45.331500, 25.560395
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung