„Templu al Ursitelor”, „manastire rupestra”, grota de la Sinca Veche atrage deopotriva pelerini si pasionati de ezoterism.
Grota de la Sinca Veche atrage din ce in ce mai multi pelerini cuviosi si de turisti in cautare de mister.
La afluxul tot mai mare de vizitatori au contribuit ridicarea manastirii de calugarite de pe Dealul Plesu, dar si asfaltarea celor 3 kilometri de drum ce urca pana la manastire, drum care ofera o priveliste frumoasa asupra crestei Fagarasilor si varfului Berivoiu Mare (2300 m) care vegheaza din departari Sinca Veche.
Grota se afla la un kilometru de centrul satului, pe drumul care duce catre Schitul Sfantul Nectarie, construit in apropiere.
Se pare ca adapostul sapat in piatra a slujit drept lacas calugarilor ortodocsi refugiati din calea generalului Bucow in cea de-a doua jumatate a secolului XVIII.
Cupola deschisa spre exterior seamana cu o clopotnita.
Altarul.
Multi cred ca aici ar fi fost un loc de cult inca de pe vremea dacilor.
La iesirea din grota va puteti racori la un izvor cu apa curata si rece - “Izvorul Buna Vestire”.
Drumul care urca prin padure spre schitul de maici Sfantul Nectarie trece printre megaliti care-i intriga pe cautatorii de mistere.
Mai multe informatii despre grota si manastirea de la Sinca Veche.
Acces: Grota se afla la mai putin de doi kilometri de centrul satului, pe o poteca ce se desprinde la stânga, spre deal, prin padure, din drumul asfaltat care porneste din dreptul noii biserici greco-catolice din Sinca Veche.
Satul Sinca Veche se afla la 4 km de Baile Persani, localitate situata pe DN1 între Brasov si Fagaras. Este la 24 km de Fagaras si la 51 km de Brasov. La Sinca Veche se poate ajunge si din Zarnesti, pe un drum foarte pitoresc, dar cam accidentat, de 32 km, care trece prin Poiana Marului si Sinca Noua.
Coordonate GPS Grota 45.755955, 25.166625
Coordonate GPS Manastirea Sfantul Nectarie 45.755513, 25.167665
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung