Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Siret » Cazare Siret » Obiective turistice » Muzeul de Istorie din Siret (jud. Suceava)
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Muzeul de Istorie din Siret (jud. Suceava)

Muzeul de Istorie din Siret (jud. Suceava)

Muzeul de Istorie se afla in orasul in orasul Siret, un oras cu o evolutie istorica inca neelucidata, in ciuda numeroaselor cercetari arheologice, in special pe Dealul Ruina - unde se afla ruinele unei asezari fortificate.
In Siret si-a stabilit resedinta voievodala Dragos Voda, intaiul descalecator venit din Maramures sau fiul acestuia - Sas Voda, caruia ii este atribuita construirea bisericii de piatra "Sfanta Treime" din Siret, la 1352.

Colectionarea obiectelor referitoare la istoria acestor meleaguri a inceput in anul 1863 si in anul 1871 s-a infiintat Societatea Muzeului din Siret. Colectarea marturiilor istorice este continuat si dupa anul 1918 de profesorii scolii din Siret. Din anul 1985 in orasul Siret functioneaza Muzeul de Istorie, unde se afla obiecte valoroase privind istoria acestor locuri. Obiectele colectionate pot fi admirate in cele sapte sali ale muzeului, fiecare cu exponate care au o anumita tematica.

Astfel, in prima sala se prezinta evolutia zonei in epoca pietrei si a metalelor, urmand ca in sala a II-a sa aflati informatii privind organizarea politica din secolele X – XII. In salile trei si patru sunt prezentate produse mestesugaresti care reprezinta schimbul de astfel de produse, realizat intre satenii din imprejurimi. In sala a cincea sunt prezentate imagini  care trimit vizitatorii in perioada cand orasele erau intarite de fortificatii, iar in salile sase si sapte aflam ce categorii sociale se aflau in oras: mestesugari, negustori, ostasi din garda.

Tot de aici aflam ca in Siret a existat o scoala pentru pregatirea viitorilor dregatori domnesti, dar si informatii despre principalele cetati din Moldova: Neamt, Hotin, Soroca si Orhei. In Siret urmeaza sa se construiasca un nou muzeu de istorie, care va prezenta si tragedia evreilor bucovineni si va avea amenajat un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina. De altfel, in Siret a fost o numeroasa comunitate evreiasca, in oras existand doua cimitire evreiesti.

Programul de vizitarea a Muzeului de Istorie este de la 10 la 18, in lunile aprilie - octombrie si 9 - 17, in octombrie aprilie. Pretul uni bilet este de 6 lei/adult si 1,5 lei/grup de copii.

Informatii suplimentare la tel. 0230.280.996. sau 0230.216.439.

Cazare in Siret
Cazare in Radauti

Localizare: Muzeul de Istorie se afla  pe strada 9 Mai nr. 17 in orasul Siret, la 42 km de Suceava, la 19 km de Radauti, in judetul Suceava; se ajunge pe E 58 Suceava - Balcauti - Siret.

Coordonate GPS: 47.950968, 26.073571

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

18 Jun 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

18 Jun 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

18 Jun 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

18 Jun 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

18 Jun 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul