Acoperita de paduri batrane de mesteacan, brazi si stejari, Statiunea Slanic Moldova este situata pe valea ingusta a paraului Slanic, la o altitudine de 530 m, in Muntii Oituzului. Denumita si Perla Moldovei, Statiunea Slanic Moldova este una dintre cele 12 statiuni balneoclimaterice de importanta nationala, ale carei izvoare minerale au fost medaliate in repetate randuri la concursuri internationale.
Cu o clima blanda, cu veri racoroase si ierni calde, Statiunea Slanic Moldova mangaie obrajii turistilor cu adieri plapande ale aerosolilor rasinosi. Considerata una dintre cele mai curate statiuni din tara, aceasta se mandreste cu un cadru natural nealterat.
Din punctul de vedere al varietatii apelor minerale, Statiunea Slanic Moldova este mai inzestrata decat alte statiuni balneoclimaterice celebre precum Karlovy Vary, Vichy sau Motecatini. Cele peste 20 de izvoarele sunt variate ca efecte curative si izvorasc dintr-o o zona relativ restransa.
Prima atestare documentara a statiunii dateaza din 1757 in hrisovul dat de Constantin Cehan Racovita. De-a lungul timpului statiunea a cunoscut atat perioade de avant, cat si de regres.
In prezent, Slanic Moldova este o statiune balneoclimaterica moderna datorita investitiilor efectuate pentru reamenajarea hoteluri vechi si construirea pensiunilor agroturistice noi, precum si pentru cresterea calitatii serviciilor oferite.
Pe langa spatii de cazare de inalta calitate, servicii de tratament si izvoare minerale, in Slanic Moldova se gasesc restaurante, cluburi, discoteci, dar si multiple posibilitati de petrecere a timpului liber: plimari cu atv-uri, sanii, schiuri, biciclete, pescuit, vanatoare, concerte in aer liber.
Locatie:
Statiunea Slanic Moldova este situata in partea sud-vestica a judetului Bacau, principala cale de acces fiind drumul national DN 12B Targu Ocna – Slanic Moldova.
Coordonate GPS: 46.224295, 26.476529
Obiective Turistice in Statiunea Slanic Moldova:
- Zona Izvoarelor Minerale
- Parcul din oras
- Cheile Slanicului
- Cascada Slanicului
- Manastirea Stefan cel Mare si Sfant
- Biserica Ortodoxa
- Biserica Catolica
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung