Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Bacau » Slanic Moldova » Cazare Slanic Moldova » Obiective turistice » Traseul 300 de scari din Slanic Moldova
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Traseul 300 de scari din Slanic Moldova

Traseul 300 de scari din Slanic Moldova

Abrupt si anevoios, Traseul celor 300 de scari din Slanic Moldova urca prin padurea de conifer a Muntilor Nemira, apoi coboara printr-o rariste de ulmi, fagi si frasini pana la popasul Slanic Moldova.

Traseul “300 de scari” este cunoscut si ca “Traseul 5”. Acesta reprezinta o plimbare care incepe cu “300 de scari” si se continua cu popasul turistic “Slanic Moldova” si Valea Slanicului, prin parcul cu izvoare minerale.

Traseul este delimitat de Izvorul 300 de scari, care susura limpede la baza celor “300 de scari”. Apa izvorului este oglio-metalica, cu mineralizare foarte redusa si este folosita in cura de diureza.

In capatul superior al celor 300 de scari, poteca se termina si pot fi admirate de pe un platou descoperit: confluenta paraului Slanicel cu raul Slanic, culmea principala a Muntilor Nemira cu Varfurile Ceangau (1398 m), Sandru Mare (1640 m) si Nemira Mica (1627 m).

Apoi traseul se continua tot cu o poteca pe muntele Dobru care urca putin, iar apoi coboara mai intai printr-o rariste de ulmi, apoi printr-o padure de fagi si frasini si ajunge la apa Slanicului intr-o poiana. Mai trebuie parcursi aproximtiv 400 m pana la popasul turistic Slanic Moldova. Trebuie trecuta apa in aval si se iese in Poiana Caprioarei (Poiana Slanicului).

Din Poiana Caprioarei pana la Slanic Moldova, unde se incheie traseul mai sunt doar 2,5 km, putand admira Cheile si Cascada Slanicului.

Paralel cu soseaua asfaltata pot fi admirate Cheile Slanicului care se intind pe o lungime de 400 m, in dreptul Restaurantului Cascada.

Locatie:

Slanic Moldova este situat pe versantul vestic al Carpatilor Orientali la inaltimea de 530m, in masivul Nemira, pe valea paraului Slanic. Slanic Moldova este un oras in judetul Bacau.

Coordonate GPS: 46.333333, 26.716667.

Obiective turistice:

- Biserica Catolica din Slanic Moldova - impresioneaza prin arhitectura avangardista.

- Izvoare minerale – peste 20 de izvoare raspandite de la influenta Slanicului cu Slanicelul (550 m altitudine) si pana la confluenta Slanicului cu paraiasul Scarisoara, grupate cate 3 - 4 sau izolate la cate 50-150 m unele de altele.

- Parcul Slanic Moldova

- Cheile si Cascada Slanicului

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

26 Mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

26 Mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

26 Mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

26 Mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

26 Mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul