Abrupt si anevoios, Traseul celor 300 de scari din Slanic Moldova urca prin padurea de conifer a Muntilor Nemira, apoi coboara printr-o rariste de ulmi, fagi si frasini pana la popasul Slanic Moldova.
Traseul “300 de scari” este cunoscut si ca “Traseul 5”. Acesta reprezinta o plimbare care incepe cu “300 de scari” si se continua cu popasul turistic “Slanic Moldova” si Valea Slanicului, prin parcul cu izvoare minerale.
Traseul este delimitat de Izvorul 300 de scari, care susura limpede la baza celor “300 de scari”. Apa izvorului este oglio-metalica, cu mineralizare foarte redusa si este folosita in cura de diureza.
In capatul superior al celor 300 de scari, poteca se termina si pot fi admirate de pe un platou descoperit: confluenta paraului Slanicel cu raul Slanic, culmea principala a Muntilor Nemira cu Varfurile Ceangau (1398 m), Sandru Mare (1640 m) si Nemira Mica (1627 m).
Apoi traseul se continua tot cu o poteca pe muntele Dobru care urca putin, iar apoi coboara mai intai printr-o rariste de ulmi, apoi printr-o padure de fagi si frasini si ajunge la apa Slanicului intr-o poiana. Mai trebuie parcursi aproximtiv 400 m pana la popasul turistic Slanic Moldova. Trebuie trecuta apa in aval si se iese in Poiana Caprioarei (Poiana Slanicului).
Din Poiana Caprioarei pana la Slanic Moldova, unde se incheie traseul mai sunt doar 2,5 km, putand admira Cheile si Cascada Slanicului.
Paralel cu soseaua asfaltata pot fi admirate Cheile Slanicului care se intind pe o lungime de 400 m, in dreptul Restaurantului Cascada.
Locatie:
Slanic Moldova este situat pe versantul vestic al Carpatilor Orientali la inaltimea de 530m, in masivul Nemira, pe valea paraului Slanic. Slanic Moldova este un oras in judetul Bacau.
Coordonate GPS: 46.333333, 26.716667.
Obiective turistice:
- Biserica Catolica din Slanic Moldova - impresioneaza prin arhitectura avangardista.
- Izvoare minerale – peste 20 de izvoare raspandite de la influenta Slanicului cu Slanicelul (550 m altitudine) si pana la confluenta Slanicului cu paraiasul Scarisoara, grupate cate 3 - 4 sau izolate la cate 50-150 m unele de altele.
- Parcul Slanic Moldova
- Cheile si Cascada Slanicului
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung