Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Neamt » Targu Neamt » Cazare Targu Neamt » VILA VLAD
Cont turist | Cont afacere

VILA VLAD

Targu Neamt / Moldova Cod: NT001670 Nr. camere: 8 Capacitate totala: 18 locuri Adresa: Str. Daciei, nr4 Persoana de contact: MONA ATOMEI / Telefon: Afla numarul de telefon pentru rezervare
Formular rezervare
VILA VLAD - Cazare Moldova Vila dispune la etaj de 8 camere cu bai proprii,televizor, cablu,incalzire centrala pe gaz;parterul este destinat relaxarii,avand un living de 60 mp, cu dvd, video, instalatie muzicala cu mp3, cablu, televizor ideal petreceri); bucatarie 20mp,complet utilata (frigider, congelator, cuptor microunde, expresso, ceai, vesela noua completa, tacamuri), terasa la bucatarie,gradina cu livada 1000 mp,gratar,parcare proprie asigurata cu 20 locuri.

Vila este situata in Tg Neamt,oras datat documentar din 1387-1392.Celebritatea zonei se datoreaza peisajului pitoresc, dar, mai ales vestitei Cetati a Neamtului, ce strajuieste din sec xiv orasul.

Trecand podul peste ,,Ozana cea limpede si frumos curgatoare,, ajungem la Humulestii lui Creanga,in prezent cartier al orasului Tg Neamt.Marele povestitor a scris despre aceasta asezare ca ,, un mare si vesel sat, sat vechi,razasesc.

Mai departe, spre statiunea Durau, nu putem trece fara sa intram in manastirile ce sunt una dupa alta in drumul nostru:Neamt,Secu,Sihastrie,Sihla,Agapia,Varatec.

Inceputurile vietii monahale in zona Manastirii Neamt s-a datorat sihastrilor(Daniil Sihastrul si altii)),care isi duceau viata in singuratate sau in grupuri mici si care au ridicat mici asezaminte de rugaciune.
Inainte de a ajunge la Manastirle Agapia si Varatec este pacat sa nu faceti o plimbare in ,,Codrii de Argint,, evocati de Eminescu, precum si la Casa Memoriala Mihail Sadoveanu.

Manastirea Agapia este construita dupa un plan asemanator manastirii Trei Ierarhi din Iasi,ctitorita de Vasile Lupu.Sfintirea manastirii a fost la 12 sept 1647.In incinta manastirii puteti admira si va inchina la icoanele pictate de marele Nicolae Grigorescu, pe vremea cand avea doar 18 ani(1858).Acesta a realizat o suita de compozitii murale si de icoane ,inspirandu-se din marii pictori renascentisti.Pt icoana Sf Gheorghe in picioare, de pe usa stanga a altarului, s-a inspirat din sculptura lui Donatello din Florenta.

Despre Nicolae Grigorescu si pictura sa de la Agapia au scris Al. Vlahuta,Barbu Delavrancea si altii.In incinta manastirii se afla si Muzeul de arta,sectia medievla din Bucuresti.

La distanta f mica de manastire se afla Manastirea Agapia Veche, sau Agapia din Deal.(2km)
Alte obiective din zona orasului Tg Neamt ar mai fi Casa Memoriala Ion Creanga,monumentul Vanatorilor de munte,si ,nu in ultimul rand, rezervatia de zimbri din apropierea manastirii Neamt.

Daca dispuneti de suficient timp, puteti face o plimbare de 30 minute cu masina la Piatra Neamt , pt a admira panorama orasului din telegondola orasului,pusa in functiune in 2008.

Va asteptam cu drag!
  • Facilitati
  • Metode de plata
  • Servicii
  • Alte activitati
  • Retele de telefonie
Localizare
Localizare:
STR DACIEI 4
Modalitati de transport:
auto
feroviar

Acces rutier:
Asfaltat
Starea drumurilor:
Buna
Pozitionare:
La periferie
Coordonate GPS:
47.2093, 26.4119

Obiective turistice in Moldova
RePatriot la Focșani de Ziua Unirii Festivalul Rock’n’Iasi 2014 Festivalul Bulz & Blues la Iasi- Food Revolution Day (16-18 mai 2014) Targul Regional de Turism “Vacanta” (Bacau, 7- 9 martie) VIDEO Neamtul si Bucovina iti imbogatesc sufletul
RePatriot la Focșani de Ziua Unirii 15 Jan 2018 Miercuri, 24 ianuarie 2018, la Focșani, începând cu ora 11.00, conferință specială RePatriot dedicată Zilei Unirii, „Vrancea Inima României – Unirea românilor în jurul principiilor și inițiativei antreprenoriale”. Mai multe detalii RePatriot la Focșani de Ziua Unirii
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul