Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Delta Dunarii » Judet Tulcea » Tulcea » Cazare Tulcea » Evenimente » Rowmania Fest 2012 - Festivalul International al Barcilor cu Vasle
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Evenimente
24 Aug 2012 13:54

Rowmania Fest 2012 - Festivalul International al Barcilor cu Vasle

Rowmania Fest 2012 - Festivalul International al Barcilor cu Vasle

Rowmania Fest 2012 – Festivalul International al Barcilor cu Vasle va avea loc in perioada 1-2 septembrie in Tulcea. Nu rata doua zile de competitii nautice, plimbari de exercitiu cu canotca, dezbaberi despre dezvoltarea rurala, ecoturism si turism responsabil, un targ de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabila, evenimente culinare Slow Fish, concerte si proiectii de filme.

Sambata, 1 septembrie
12:00 - 12:30 Deschiderea oficiala a festivalului (Faleza)
- Trei campioni olimpici romani ai sportului cu vasle - Ivan Patzaichin, Vasile Diba si Toma Simionov - vor face o demonstratie de „tras la rame“ in canotca, pe Dunare, pe traseul santierul Naval – Pontonul Festivalului (Pontonul Administratiei Portului Tulcea). Cursa va fi urmarita de la nivelul apei si transmisa video in direct. (Faleza-Ponton)
- Cuvant de deschidere (Faleza-Ponton)
12:30 - 13:00 Deschiderea oficiala a Targului proiectelor de investitii sociale in dezvoltarea durabila in Delta Dunarii (pe Faleza, in dreptul ARBDD)
Targul proiectelor va fi deschis vizitatorilor in perioada 1 - 2 septembrie, intre orele 10:00-18:00. Participa peste zece organizatii nonguvernamentale si institutii care deruleaza proiecte de dezvoltare durabila cu impact in zona Deltei, proiecte de realizare infrastructura si de promovare a turismului lent etc.
12:00 - 18:00 Slow Fish - Demonstratii culinare cu preparate din peste (Faleza)
13:30 - 16:30 Danube Connection - Concurs international de vaslit in canotci de 10+1 locuri – COMPETItIE ECHIPE TULCEA (lacul Ciuperca)
(concureaza echipe formate din: reprezentanti ai institutiilor din Tulcea si ai companiilor private locale, jurnalisti, artisti si amatori ai sportului cu vasle, echipa Rowmania condusa de Ivan Patzaichin etc.)
16:00 – 19:00 intampinarea participantilor la Tour International Danubien (TID) (Faleza - Ponton)
- Peste 100 de participanti la TID vor sosi sambata la Tulcea, pentru 2 zile. De aici vor pleca in cea mai spectaculoasa etapa din tur (Tulcea / Murighiol / Sfantu Gheorghe).
- Cele mai interesante barci vor fi expuse intr-o zona speciala.
- TID este un proiect international, demarat acum 50 de ani. Echipele din tarile riverane Dunarii si din alte colturi ale lumii vaslesc aproximativ 2516 km, de la izvoare pana in Delta (Ingolstadt, Germania – Sfantu Gheorghe, Romania). (Detalii pe www.tidromania.ro).
16:00 – 18:00 Spectacolul Comunitatilor Locale I (Faleza-Scena)
Promovarea diversitatii etnice, lingvistice si culturale a minoritatilor din Dobrogea de Nord. Fiecare comunitate locala va prezenta un moment artistic (ansambluri de muzica si dans) de aproximativ 15 minute.
16:30 - 18:30 Masa rotunda cu tema “Inovare in dezvoltare rurala in Delta Dunarii“ (Hotel Esplanada)
Subiecte:
• Turism responsabil: Rowmania, un proiect pilot; importanta unei infrastructuri de turism coerente si functionale; avantaje pentru comunitate si beneficii pentru turisti
• Actiunea LEADER, prezentarea celor 5 GAL-uri din judetul Tulcea si a planurilor de dezvoltare locala, sprijinul PNDR pentru asociere
(masa rotunda organizata de Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 impreuna cu Biroul Regional Braila al USR RNDR, autoritati judetene si locale, organizatii non-guvernamentale, institutii publice, media)
19:00 Festivitatea de premiere Concurs 10 + 1 (Competitia Tulcea) si TID (Faleza - Scena)
20:30 - 22:00 Concert Rock`n` Row – BANDIDOS (Faleza-Scena)
Proiectie de film (Piata Civica)

Duminica, 2 septembrie
10:00 - 18:00 Targul proiectelor de investitii sociale in dezvoltarea durabila in Delta Dunarii (pe Faleza, in dreptul ARBDD)
Participa peste zece organizatii nonguvernamentale si institutii care deruleaza proiecte de dezvoltare durabila cu impact in zona Deltei, proiecte de realizare infrastructura si de promovare a turismului lent etc.
11:00 - 12:30 Concert al Fanfarei Valurile Dunarii din Galati (Faleza-Ponton)
11:00 - 18:00 Slow Fish - Demonstratii culinare cu preparate din peste (Faleza)
12:00 - 13:00 Competitia pescareasca “Ivan Patzaichin” - concurs de vaslit in canotca, pe Dunare,
intre echipele din localitatile Deltei (Plecare: Pontonul Festivalului, Startul: Mila 36, Sosire: Pontonul Festivalului).
13:00 Festivitatea de premiere a castigatorilor Competitiei “Ivan Patzaichin” (Faleza-Scena)
15:00 –16:30 Danube Connection - Concurs international de vaslit in canotci de 10+1 locuri - COMPETItIE ECHIPE VIENA, BRATISLAVA, BUDAPESTA, TULCEA, TID (lacul Ciuperca)
- Echipa din Budapesta va fi insotita de marele campion al Ungariei la canoe - Wichmann Tamás (etern rival sportiv al lui Ivan Patzaichin).
17:00 – 19:00 Spectacolul Comunitatilor Locale II (Faleza-Scena)
17:30 Festivitatea de premiere - Danube Connection - Concurs international de vaslit in canotci de 10+1 (Faleza-Scena)
20:00 – 23:00 Concert Rock`n`Row – PARTIZAN (Faleza-Scena)
Proiectie de film (Piata Civica)

+ Toate informatiile
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia) Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

24 Aug 2012
Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune! Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune!

24 Aug 2012
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

24 Aug 2012
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

24 Aug 2012
Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013) Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja

24 Aug 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul