In a doua jumatate a lunii mai si inceputul lunii iunie, in padurea Dumbrava Vadului, langa satul Vad (com. Sercaia) infloresc campurile cu narcise de la marginea padurii si din poienile largi dintre stejari.
Este un spectacol unic ce dureaza doar doua - trei saptamani pe an, ocrotit de una dintre cele mai importante rezervatii de narcise salbatice (Narcissus Stellaris) din Europa. Rezervatia botanica “Poiana Narciselor” se intinde pe 395 ha. In cadrul acestei rezervatii naturale unice sunt ocrotite si alte flori rare precum stanjenelul siberian, bulbucii de munte si tamaioara.
Cercetatorii spun ca aceasta explozie de frumusete din Dumbrava Vadului se datoreaza atat umbrei slabe a stejarilor de aici, cat si solului special, podzolic, usor mlastinos, ambele fiind conditii favorabile inmultirii narciselor.
In Dumbrava Vadului, in primul week-end dupa Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena (21 mai), are loc o traditionala sarbatoare campeneasca de folclor si mestesuguri - “Sarbatoarea narciselor”.
Accesul la Poiana Narciselor a fost usurat de asfaltarea recenta a celor trei kilometri de drum din satul Vad.
Acces: Din comuna Sercaia aflata pe DN1, la 9 km de Fagaras, se ia spre sud (la dreapta daca veniti dinspre Fagaras si la stanga daca veniti dinspre Brasov) pe drumul catre satele Vad si Sinca Veche. Dupa aproximativ 5 km, in Vad, pe partea dreapta, veti vedea un indicator catre padurea “Dumbrava Vadului”. Drumul urca putin la iesirea din sat si, dupa 3 km, ajungeti in Poiana Narciselor, aproape de liziera padurii.
Dinspre Brasov puteti merge pana la Persani pe DN1, si, inaintea Bailor Persani, o luati la stanga peste calea ferata, spre Sinca Veche, unde ajungeti dupa 4 km. La iesirea din Sinca Veche dinspre Sercaita o luati la dreapta, spre Ohaba si, dupa 4 km ajungeti, in Vad. Aceasta varianta (prin Sinca Veche) poate fi folosita si cand veniti dinspre Zarnesti sau Rasnov. prin Poiana Marului si Sinca Noua.
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung