Intre Muntii Baiului si Muntii Grohotis, Valea Doftanei ofera in mai mare masura decat alte zone liniste, lipsa aglomeratiei, obiective turistice inedite, mai putin cunoscute. Cu drumuri mai putin aglomerate, Valea Doftanei ofera trasee ideale pentru turele cu bicicleta.
Din Valea Doftanei, mai sus de barajul Paltinu, puteti urca spre vest, spre Muntii Baiului, pe Varful Secaria, la 1135 m altitudine, loc cu o panorama deosebita, sau, cu bicicleta, pe sosea asfaltata (DL 101S), puteti urca pana in pasul Secaria (985 m) si satul Secaria (6 km de Valea Doftanei), de unde puteti cobori in Comarnic.
Deosebit de frumoasa este Biserica Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril din Traisteni, cunoscuta si sub numele de “Catedrala Ciobanilor”, ridicata in perioada interbelica, una dintre cele mai mari biserici din satele Romaniei.
Trei km mai sus de satul Traisteni, urcand spre Valea Neagra si Muntii Baiului (nord, nord-vest) se afla
Codrul secular Glodeasa - o rezervatie naturala cu fagi si brazi cu varste intre 200-300 de ani.
In fiecare an, la inceputul lunii septembrie, se desfasoara in satul Traisteni din Comuna Valea Doftanei, “Festivalul Cascavelei”, denumit astfel dupa “cascavea” - o specialitate de cascaval afumat de pe Valea Doftanei. Informatii suplimentare la telefon 0244-365.367.
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei
Cabana Curmatura - Piatra Craiului
Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung