Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Muntii Apuseni » Judet Bihor » Valea Iadului » Cazare Valea Iadului » Obiective turistice » Barajul Lesu – Schitul de calugari si Piatra Bulzului
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Barajul Lesu – Schitul de calugari si Piatra Bulzului

Barajul Lesu – Schitul de calugari si Piatra Bulzului

Barajul Lesu isi sprijina apele formate din lacul de acumulare Lesu Ursului de pe Valea Iadului pe zidurile stancose ale Muntilor Apuseni din judetul Bihor, inca din 1793. Suprafata lacului Lesu este de aproximativ 150 de hectare si are un volum de apa de 28,2 milioane de metri cubi.

Pe coada ferecata a lacului s-a format un mic sat de vacanta. Datorita peisajului desprins parca din poveste, turistii au venit in numar din ce in ce mai mare si astfel s-au construit pensiuni, case de vacanta dar si drumuri de acces.

Accesul catre satul de vacanta se poate face cu masina, cu bicicleta sau pe jos. Daca doriti sa veniti cu trenul, cea mai apropiata statie este in localitatea Bratca, de unde puteti continua drumul pe jos.

In satul de vacanta a fost construit un schit de calugari inchinat Sfintilor Imparatii Constantin si Elena in anul 2005. Schitul Lesu apartine de Manastirea Stana de Vale si a fost ridicat cu ajutorul preotului Ambrozie, a calugarilor harnici, a propietarilor de vase de vacanta din zona Lesu care au facut donatii considerabile si a satenilor. Primele slujbe s-au oficiat abia in anul 2008.

Tot in zona mai poate fi vizitata Pestera Meziad, un adevarat monument al naturii, precum si o serie de cascade spectaculoase: Saritoarea Iedutului, Saritoarea Bohotei, Cascada Iadolina si Valul Miresei.

Cai de acces:

Puteti ajunge dinspre Oradea pe drumul European E60, iar in dreptul localitatii Bucea, la kilometrul 66, se face dreapta si va puteti continua drumul aproximativ 20 de km. Dinspre Cluj-Napoca puteti merge de drumul European E60, iar in dreptul localitatii Poieni, la km 74 virati la stanga si continuati drumul inca 30 de km.

Coordonate GPS: 46.807462, 22.575688.

In judetul Bihor se afla una dintre cele mai frumoase arii protejate de interes national, Piatra Bulzului. Aceasta rezervatie prezinta abrupturi calcaroase cu aspect antropomorfic. Se intinde pe 1,40 ha si poate fi admirata in Muntii Bihorului, pe malul drept al Crisului Pietros. Aria protejata ocroteste cateva exemplare de tisa (Taxus Baccata), specie protejata prin lege si declarata monument al naturii.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

2 Apr 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

2 Apr 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

2 Apr 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

2 Apr 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

2 Apr 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul