
Pensiunea este situata in Valea Vinului, comuna Rodna si dispune de 6 dormitoare, 6 bai, bucatarie utilata si un living mare de peste 56mp ce poate fi folosit si ca sala de sedinte si unde se poate juca remy, sah, darts etc.
Locul de parcare permite parcarea a 6 autoturisme.
Pensiunea dispune de curent trifazic, apa calda si rece, loc de preparat gratare, foisor dotat cu cuptor grill, loc de joaca pentru copii, terasa pentru servirea mesei, afara, in ciuperca acoperita.
De asemeneaa in curtea pensiunii este amenajat un muzeu inchinat memoriei poetului Remenyic Sandor ( 1890-1941) deoarece aceste locuri l-au inspirat sa scrie un volum de poezii aparut in editie bilingva.
Prin curtea pensiunii trece paraul Minei, un parau de munte ce da farmec aparte peisajului. Ca o minune a naturii se afla o salcie batrana din tulpina careia iese un molid inalt de peste 10m, o simbioza a naturii.
Accesul se face pe drumul betonat ce trece prin fata pensiunii si leaga localitatea Rodna de vechea mina Valea Vinului.
Pensinea este asezata la intersectia paraurilor de munte Izvorul Rosu si Izvorul Minelor, loc de unde se pot face diverse drumetii si se pot vizita:
- Mina dezafectata de la Valea Vinului si Stramtoarea Dracului aflata la aproximativ 30min. de mers spre NE pe drumul betonat
- Poiana cu arcise de pe muntele SACA (narcissus augustifolius) la o altitudine de 1600m (cea mai mare din tara). Infloreste in luna mai.
- Grota lui Schneider, amplasata pe dealul Popii, avand lungimea galeriilor de cca. 791,5m cu diferenta de nivel de 38,2m aflandu-se la 2,5-3 ore de mers pe munte, drum neamenajat
- Poarta lui Benes (cunoscuta si ca Poarta Corongisului ) formatiune carstica, aflata la aprox. 5 ore de mers, varful Corongis 1987, unde se gasesc semintele florii de colt (albumita sau floarea reginei, ederweiss)
- Spre varful Ineu prin refugiul Curatel (1520m) aprox 6 ore de mers. Varful Ineu cu altitudinea de 2279m este unul din varfurile cele mai impozante din muntii Rodnei. In drum spre varf pot fi vazute in luna iunie-iulie frumoasele palcuri de Rodedendron cu flori rosii-purpurii, precum si alte plante rare, ocrotite (opaita multicolora, barba ursului, crucea pamantului.)
De pe varful Ineu se poate cobori la lacul Lala Mica, lac glacial situat la altitudinea de 1920m, cu o suprafata de 1550m, amplasat in caldarea de sub varful Ineu, precum si lacul Lala Mare situat la altitudinea de 1815m cu suprafata de 5637m.
Fauna zonei este deosebit de gogata si variata putand fi vazut ursul carpatin, rasul, capra neagra, marmota, cocsul de munte, sorecarul, eretele alb, diverse specii de bufnite etc.
Muntii Rodei sunt alcatuiti din sisturi cristaline, roci sedimentare, strapunse de diorite, dacite sau garanite, bogatia subsolului a fost mult timp exploatata mai ales extragandu-se minereuri neferoase cu un continut bogat de cupru, plumb, zinc, stamiu, argint, aur.
Zona este bogata in izvoare de apa minerala cu o compozitie bicarbonatata, clorurata, sodia, slab radioactiva fiind recomandata in cura interna si in afectiunile stomacului, bolile de rinichi, afectiuni cardiovasculare si altele.
Se pot face excursii in localitatile apropiate: Rodan, Anies, Mieru, putand fi vizitate izvoarele de ape minerale, muzee satesti, case taranesti unde se fac covoare si imbracaminte in stil popular.
In rodna se poate vizita printre altele Biserica Dominicana ( ruine din sec XIII ), Biserica Roman-Catolia construita in sec XVIII.
Este bine de stiut ca Muntii Rodnei fac parte din grupa muntilor care depasesc 1500m altitudine, fapt ce atrage o instabilitate climatica, mari diferente de temperatura intre zi si noapte, variatii de precipitatii si vant, iar iarna pericole de avalanse.