Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Vatra Dornei » Cazare Vatra Dornei » Vila Iulia
Cont turist | Cont afacere

Vila Iulia

Vatra Dornei / Bucovina Cod: SV000838 Nr. camere: 10 Capacitate totala: 20 locuri Adresa: Str.Runc nr.3C, Vatra Dornei Persoana de contact: Iulia Usatiuc / Telefon: Afla numarul de telefon pentru rezervare
Formular rezervare
Vila Iulia - Cazare Bucovina Vila Iulia este situată în zonă centrală a oraşului Vatra Dornei, pe strada Runc numărul 3C, la 200 metri de E 576, care leagă Suceava de Bistriţa.
Strada Runc urcă până la pârtia de schi fond care este situată pe versantul Runc.
Vila este situată în partea de nord a oraşului Vatra Dornei, pe versantul Runc, iar privind spre partea de sud se înalţă maiestuos muntele Dealul Negru unde se află pârtia de schi pentru începători, cât şi cea pentru profesionişti.
Distanţa până la cele două pârtii de schi este de aproximativ 800 metri, estimată la 15 minute de mers lejer pe jos.
Fiind situată în zona centrală, se poate ajunge cu uşurinţă în centrul oraşului, centrul staţiunii, precum şi în rezervaţia dendrologică Parc.
Aşezat la confluenţa Bistriţei Aurii cu cel mai însemnat afluent din cursul superior Dorna, oraşul are o poziţie deosebit de favorabilă faţă de câteva căi de comunicaţie. Astfel, oraşul Vatra Dornei este străbătută de cea mai însemnată cale ferată care trece din Moldova în Transilvania, respectiv de la Suceava la Cluj Napoca, iar printr-o serie de şosele naţionale realizează legături lesnicioase cu Transilvania - peste pasul Tihuţa, cu Maramureşul - peste pasul Prislop, cu Mol­dova - peste pasul Mestecăniş precum şi de-a lungul văii Bistriţa.
Adevărata dezvoltare a localităţii Vatra Dornei a început după ce calităţile curative ale izvoarelor minerale şi ale turbăriei din zonă au început să fie cunoscute, nu numai de localnici, ci şi de autorităţi. După ce în anul 1806 medicul Ignatz Pluschk a făcut analiza apelor de la Poiana Negri, acestea au devenit în scurt timp celebre.
Renumele staţiunii sporeşte odată cu fluxul celor veniţi aici pentru tratament. Odată cu dezvoltarea staţiunii s-a dezvoltat şi oraşul. Obiectivul turistic cel mai important din Vatra Dornei este parcul oraşului. Aici sunt amplasate sediul staţiu­nii, izvoarele minerale, hoteluri, vile, locuri de agrement (patinoar, pârtie de ski, de sanie etc.). Parcul din Vatra Dornei este aşezat pe versantul drept al râului Dorna, urcând în pantă până sub Dealu Negru. Numeroase alei străbat parcul, majoritatea îndreptându-se spre izvoarele de ape minerale existente aici.
Datorită cadrului natural al zonei oraşului, care oferă un relief cu pante variate, cât şi datorită persistenţei îndelungate a zăpezii, Vatra Dornei se impune din ce în ce mai mult, ca unul din principalele centre de importanţă naţională pentru practicarea sportului de iarnă.
  • Facilitati
Localizare

Acces rutier:
Asfaltat
Starea drumurilor:
Buna
Pozitionare:
La periferie
Coordonate GPS:
47.3480, 25.3470

Obiective turistice in Bucovina
Transrarau - Drumul Comorilor, inaugurat in  Romania Un nou drum montan inaugurat in Romania in 2014 Serbarile Zapezii 2014 (Vatra Dornei, 14- 16 februarie si 22- 23 februarie) Festivalul Flori de pe Dorna - Poiana Stampei, Suceava (26-28 iulie 2013) Tinovul din Poiana Stampei (jud. Suceava)
Transrarau - Drumul Comorilor, inaugurat in Romania 19 Sep 2014 Munții Rarău sunt printre cei mai pitorești din zona Moldovei. Mai multe detalii Transrarau - Drumul Comorilor, inaugurat in  Romania
Activitati in Bucovina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul