
Vila Iulia este situată în zonă centrală a oraşului Vatra Dornei, pe strada Runc numărul 3C, la 200 metri de E 576, care leagă Suceava de Bistriţa.
Strada Runc urcă până la pârtia de schi fond care este situată pe versantul Runc.
Vila este situată în partea de nord a oraşului Vatra Dornei, pe versantul Runc, iar privind spre partea de sud se înalţă maiestuos muntele Dealul Negru unde se află pârtia de schi pentru începători, cât şi cea pentru profesionişti.
Distanţa până la cele două pârtii de schi este de aproximativ 800 metri, estimată la 15 minute de mers lejer pe jos.
Fiind situată în zona centrală, se poate ajunge cu uşurinţă în centrul oraşului, centrul staţiunii, precum şi în rezervaţia dendrologică Parc.
AÅŸezat la confluenÅ£a BistriÅ£ei Aurii cu cel mai însemnat afluent din cursul superior Dorna, oraÅŸul are o poziÅ£ie deosebit de favorabilă faţă de câteva căi de comunicaÅ£ie. Astfel, oraÅŸul Vatra Dornei este străbătută de cea mai însemnată cale ferată care trece din Moldova în Transilvania, respectiv de la Suceava la Cluj Napoca, iar printr-o serie de ÅŸosele naÅ£ionale realizează legături lesnicioase cu Transilvania - peste pasul TihuÅ£a, cu MaramureÅŸul - peste pasul Prislop, cu MolÂdova - peste pasul MestecăniÅŸ precum ÅŸi de-a lungul văii BistriÅ£a.
Adevărata dezvoltare a localităţii Vatra Dornei a început după ce calităţile curative ale izvoarelor minerale şi ale turbăriei din zonă au început să fie cunoscute, nu numai de localnici, ci şi de autorităţi. După ce în anul 1806 medicul Ignatz Pluschk a făcut analiza apelor de la Poiana Negri, acestea au devenit în scurt timp celebre.
Renumele staÅ£iunii sporeÅŸte odată cu fluxul celor veniÅ£i aici pentru tratament. Odată cu dezvoltarea staÅ£iunii s-a dezvoltat ÅŸi oraÅŸul. Obiectivul turistic cel mai important din Vatra Dornei este parcul oraÅŸului. Aici sunt amplasate sediul staÅ£iuÂnii, izvoarele minerale, hoteluri, vile, locuri de agrement (patinoar, pârtie de ski, de sanie etc.). Parcul din Vatra Dornei este aÅŸezat pe versantul drept al râului Dorna, urcând în pantă până sub Dealu Negru. Numeroase alei străbat parcul, majoritatea îndreptându-se spre izvoarele de ape minerale existente aici.
Datorită cadrului natural al zonei oraşului, care oferă un relief cu pante variate, cât şi datorită persistenţei îndelungate a zăpezii, Vatra Dornei se impune din ce în ce mai mult, ca unul din principalele centre de importanţă naţională pentru practicarea sportului de iarnă.